7 redenen waarom jij een hardware wallet van Ledger moet hebben
Last Updated on 14 februari 2022 by CryptoTips.eu
Je zal er vast wel eens iets over gehoord hebben; een hardware wallet. Een hardware wallet wordt gebruikt om cryptocurrency op te slaan, hierbij wordt gebruik gemaakt van de cold storage methode. Het is één van de veiligste opties om je cryptocurrency op te slaan, zeker als je serieus aan het investeren bent. Met een hardware wallet ben je zelf de baas van je private keys, waardoor je 100% eigenaar bent van je eigen cryptovaluta. Als je je cryptocurrency op een exchange hebt staan dan beschik je ten eerste niet zelf over de private keys en exchanges worden de laatste tijd vaak gehacked.
Op dit moment zijn er twee hardware wallets beschikbaar van Ledger, namelijk de Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Je kunt er meer over lezen op de officiële site van Ledger.
Als je geeft om de veiligheid van je cryptovaluta en je bent serieus aan het investeren dan raden wij je aan om een Ledger Nano hardware wallet te overwegen. In dit artikel geven wij je 7 redenen waarom jij er één zou moeten kopen.
Veiligheid van je cryptovaluta
Je wilt natuurlijk dat je cryptovaluta veilig is opgeslagen en dat onbevoegden niet zomaar je wallet kunnen leegroven. Criminelen kunnen accounts binnen dringen door middel van phishing mails, computer hacking en vele andere technieken. Met een Ledger Nano wallet kun je je private key alleen bekijken als je fysiek toegang hebt tot de hardware wallet. De key is zelfs alleen te zien via het apparaat en kan niet via de computer bekeken worden. Hierdoor staan je private keys veilig op je hardware wallet en kan het alleen ingezien worden door mensen die fysiek toegang hebben tot het apparaat.
Uiteraard kan niet iedereen die toegang heeft tot het apparaat je private keys bekijken. Tijdens het instellen van je hardware wallet heb je een pincode ingesteld, die alleen jij weet. Je pincode raden wordt ook moeilijk, want na drie keer proberen wordt het apparaatje geblokkeerd. Daarbij kun je zelf bepalen uit hoeveel cijfers je pincode bestaat. Wij adviseren om 8 cijfers te gebruiken.
Ondersteuning van veel verschillende cryptovaluta
Mensen laten vaak hun cryptocurrency op cryptocurrency exchanges staan, omdat je dan niet veel verschillende wallets hoeft te installeren. Dat hoeft met de Ledger Nano ook niet! De Ledger ondersteunt duizenden verschillende coins, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple en meer dan 1250 verschillende ERC20 tokens.
De hardware wallet biedt ondersteuning voor een groot aantal cryptocurrencies, waardoor het eenvoudig is om je cryptocurrency te beheren. Zo kun je makkelijk je portfolio diversifiëren en toch gebruik maken van één wallet. Beheer via de wallet is eenvoudig via de Ledger Live app, je kunt cryptocurrency versturen, ontvangen en storten.
Geschikt voor iedere gebruiker
De Ledger hardware wallet kan eenvoudig gebruikt worden zonder technische kennis. Het instellen van het apparaat kan door instructies op het scherm van het apparaat te volgen. De Ledger Nano S heeft bijvoorbeeld slechts twee knoppen, waarmee het apparaat bediend kan worden.
Apps en wallets installeren op het apparaat kan met de Ledger Live app. Vanuit de app kan je je hardware wallet beheren, en je cryptocurrency beheren.
Veilige transacties met extra bevestiging
Tijdens het versturen van een transactie ontvang je een extra bevestiging, waardoor je er zeker van bent dat niemand een transactie kan versturen zonder het apparaat.
Mocht een hacker toegang hebben tot je computer en je hardware wallet is toevallig aangesloten aan je computer dan kan hij geen cryptocurrency versturen. Om een transactie te versturen moet je de hardware wallet in handen hebben en op de knoppen drukken.
Het apparaat maakt gebruik van cold storage en is niet verbonden met het internet. Als je je apparaat kwijtraakt dan ben je zeker niet je cryptovaluta kwijt. Met behulp van de herstelwoorden die je op het begin tijdens de installatie hebt gekregen kun je je wallets herstellen.
Stevig, compact en mooi gebouwd
Zowel de Ledger Nano X als de Ledger Nano S zijn stevig gebouwd om lang mee te gaan. Het apparaat kan dichtgeklapt worden om het OLED-scherm te beschermen. Ook ziet de Ledger Nano reeks er zeer mooi uit en heeft het een compact formaat. Op die manier kun je het apparaat eenvoudig overal mee naartoe nemen. Iets wat uiteraard niet helemaal de bedoeling is.
Ledger Live software en integratie
De bijgeleverde software en wallets beginnen er steeds beter uit te zien. Vanuit Ledger Live kun je alle wallets beheren, en bijvoorbeeld je NEO Gas claimen. Regelmatig komen er updates vanuit Ledger, waarbij meer functionaliteiten of coins worden toegevoegd.
Ook is het apparaat goed geïntegreerd met andere software. Zo kun je eenvoudig inloggen in je Ethereum wallet via MyEtherWallet met je Nano Ledger.
Extreem scherp geprijsd
Als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt dan zijn de Ledger Nano’s erg scherp geprijsd. Momenteel kan je met een investering van nog geen € 60 een bezitter zijn van de Ledger Nano S. Na aankoop van een apparaat krijg je toegang tot alle software updates die beschikbaar zijn voor het apparaat. Het zou kunnen dat bepaalde apparaten in de toekomst niet meer ondersteund worden, maar dat verwacht ik nu nog niet.
De Nano Ledger X kost in 2024 € 149 en is duurder geworden door de jaren heen.
Conclusie
Wil je gaan voor veiligheid en zelf de baas zijn over je cryptovaluta? Dan raden wij het aan om een Ledger Nano aan te schaffen. De Ledger Nano is veilig, het heeft een mooi ontwerp, is gemakkelijk te gebruiken voor iedereen zonder technische kennis en je kan er meerdere cryptovaluta mee beheren. Voor een relatief laag bedrag kun je zelf een Ledger kopen.
Snelle navigatie
Jef
28 februari 2022 @ 22:17
Goedendag,
Ik vroeg me, als het bedrijf ledger door omstandigheden failliet of gesloten word door misschien de overheid. Wat gebeurd bij het kwijtraken van de ledger als dat deze niet meer leverbaar is, hoe kan je dan bij je vermogen komen?
Met vriendelijke groet,
Jef
CryptoTips.eu
4 juli 2022 @ 12:12
Je crypto (vermogen) staat op de blockchain en niet bij Ledger. Je zal er dus altijd bij kunnen zolang de blockchain actief is.
Als Ledger failliet gaat dan zullen er bijvoorbeeld geen updates meer uitgebracht worden voor de software. Dit is niet erg.