Cardano koers
Last Updated on 20 februari 2022 by CryptoTips.eu
Lees alles over de Cardano koers.
Volg de Cardano koers in euro
In de handige koersgrafiek hierboven vind je de laatst genoteerde prijs van de munt en wat de Cardano koers presteerde tijdens het laatste 24 uur. Ook krijg je in de widget de mogelijkheid om de ADA koers te controleren voor de laatste zeven dagen en de laatste 30 dagen, wat een korte termijn trendbeeld geeft.
Wil je langer terugkijken, check dan wat de munt sinds het begin van dit jaar deed (year to date). Als laatste kan je ook controleren hoe de munt presteerde sinds het begin van de notering. Dit laatste kan je zien door te klikken op alles, wat staat voor all-time.
De grafiek is interactief en je kan exact de data bekijken die jij wil. De widget geeft je ook de mogelijkheid om Cardano te kopen. Vul een hoeveelheid in en de widget rekent de actuele waarde uit. Ook zie je direct hoeveel transactiekosten je betaalt, wel zo transparant. Als je op Cardano kopen klikt kom je terecht op de website van Bitvavo. Dit is de goedkoopste aanbieder van Nederland en België, waar je nooit meer dan 0.25% handelskosten betaalt.
Cardano koers in euro en dollar
Hieronder zie je nog wat extra informatie over de Cardano koers. Naast de prestatie van de afgelopen week en maand (die je ziet in een percentage) kan je ook de actuele marktkapitalisatie en de hoogste en laagste prijs van het afgelopen 24 uur zien.
Klik op EUR of USD als je wil wisselen tussen euro en dollar.
Let op: de prijs kan enkele eurocenten verschillen met de ADA koers die bovenaan de pagina staat. Dit heeft te maken dat twee verschillende leveranciers de data aanleveren.
De geschiedenis van de koers van Cardano
Bekijk hier de volledige gedetailleerde uitleg van wat Cardano nu eigenlijk is en waarom het een cryptocurrency van de derde generatie is.
Wat je alvast kan onthouden is dat de oprichters vrij indrukwekkend ogen. Charles Hoskinson (de voormalig CEO van Ethereum) is de oprichter ervan en runt de business samen met Jeremy Wood (die vroeger fungeerde als operations manager bij Ethereum).
In het begin van de notering richtte het team zich vooral op de Aziatische markt en dan met name Japan. Dit werd gedaan, omdat er op het moment van de Cardano munt lancering (oktober 2017) veel ICO’s waren. En cryptocurrency in Azië toen razend populair was. Uiteindelijk bleek het een goede gok, want toen de Cardano koers flink steeg raakten ook Europa en de Verenigde Staten steeds meer geïnteresseerd.
De timing van de Cardano lancering in oktober 2017 zorgt ervoor dat de all-time grafiek van de munt er vrij raar uitziet. Net als een omgekeerde hockeystick bijna.
Nadat het in oktober 2017 gelanceerd werd voor ongeveer 2 eurocent steeg het tijdens de bullrun van eind dat jaar naar zijn hoogste punt van 1,22 euro. Zoals de meeste andere crypto kende het sinds de lente van 2018 een afzwakking, nadat de wereldwijde interesse voor crypto ook verminderde en was 2019 een stabilisatiejaar waar de koers zijn beginpositie terugvond.
Sinds het begin van 2020 is Cardano echter opnieuw aan een fikse stijging begonnen.
Historische ADA prijzen
De prijzen van ADA voor de afgelopen week vind je in de tabel hieronder.
Hoe komt de Cardano koers tot stand?
De prijs van een cryptomunt wordt gevormd door het evenwicht tussen kopers en verkopers. Als er een hele hoop kopers zijn, dan gaat de prijs dus omhoog, want iedereen wil het hebben. Zijn er echter een hele hoop verkopers die merken dat de interesse voor het goed afzwakt, dan daalt de Cardano koers. Logisch toch?
De crypto markt is het jaar 2020 fantastisch begonnen. Niet alleen komt deze nieuwe financiële markt steeds vaker in het nieuws, regeringen en banken interesseren zich ook steeds meer in de crypto markt, wat betekent dat de wereldwijde interesse groeit. In het budgetvoorstel van de Amerikaanse President Trump voor 2021 bijvoorbeeld wordt crypto voor de allereerste keer opgenomen, wat wijst op een groeiende belangrijkheid.
Als laatste dienen we erop te wijzen dat de Cardano koers die je ziet een gemiddelde is van wat alle cryptocurrency exchanges op dit moment aanbieden. Surf je dus naar een exchange en zie je daar een prijs die lichtjes verschilt, dan is dat normaal, afhankelijk van welke exchange je bezoekt.
Cardano koersverwachting
Dit hangt af van veel factoren. Hoe is de stemming rond Cardano en hoe is het gevoel van de markt rond crypto in het algemeen. De laatste tijd is dat erg positief te nomen, maar natuurlijk is dat ook weer geen garantie voor de toekomst.
Waar investeerders vroeger nog wel hun neus ophaalden voor de cryptomunt Bitcoin, zijn er nu vele tientallen munten die allen deel uitmaken van een steeds groter wordende markt.
Let wel, wat nu exact de specifieke koersverwachting voor Cardano is, is niet te voorspellen, maar voor cryptocurrency in zijn geheel is de trend op het ogenblik van schrijven positief te noemen.
Andere factoren, zoals evenementen, nieuwe functionaliteiten en nieuws hebben ook invloed op de Cardano koers. Zo blijft het team ontwikkelen aan het project om nieuwe functies toe te voegen. Ook hebben ze in 2019 Cardano staking geïntroduceerd. Dit zijn allemaal voorbeelden die invloed hebben op de waarde van Cardano.
Waar moet je rekening mee houden bij de Cardano koers?
Cardano is een crypto en is dus zoals elke cryptocurrency een asset met een hoge prijsvolatiliteit. Dat is een geleerd woord om te zeggen dat de Cardano waarde aan het begin en eind van de dag nogal wel eens kan verschillen. Op sommige dagen zelfs enkele tientallen procenten. Dit betekent dus snel winst, maar ook snel verlies.
De waarde van je crypto in je wallet kan dus flink verschillen van dag tot dag. Diversifiëren en investeren in verschillende munten is dus aan te raden, maar geen beleggingsadvies. Indien grote procentuele verschillen van dag tot dag je niet al te zeer storen en jij wel iemand bent die van avontuur houdt, dan is investeren in crypto misschien wel iets voor jou.
Als je daarentegen liever aandelen of munten bezit die niet meer dan een half tot één procentje per dag bewegen, dan kan je misschien beter elders zoeken.
In conclusie: onderzoek het project dat je voor ogen hebt heel goed, geef het tijd en steek je geld niet zomaar in een munt zonder er iets over te weten. Lees in onze kennisbank alles wat je wil weten voor je eraan begint.
Ten allerlaatste: steek er nooit meer geld in dan je bereid bent kwijt te raken.
[wp-faq-schema accordion=1]
Snelle navigatie