Chainlink koers

Last Updated on 19 februari 2022 by CryptoTips.eu

Lees alles over de Chainlink koers.

Volg de Chainlink koers in euro

Chainlink koersIn de grafiek boven deze tekst kan je de huidige Chainlink waarde vinden, en de procentuele verandering over het laatste 24 uur. Onze partner Bitvavo geeft onze lezers daarmee een duidelijk overzicht van wat deze cryptocurrency in de laatste vierentwintig uur presteerde.

Om een duidelijk overzicht van een trend te krijgen heb je ook nog de Chainlink koers over zeven dagen, over dertig dagen, een YTD (wat staat voor sinds het begin van het jaar of year to date) en de koersprestatie sinds het begin van de notering, te lezen onder alles.

Je kan zien dat er ook nachtelijke prijzen getoond worden, want cryptocurrency handel stopt immers nooit. Aandelen pakken nog wel eens een pauze tijdens het weekend en de avond, maar crypto niet, dat gaat gewoon door.

Je krijgt in de grafiek ook de mogelijkheid tot het kopen van Chainlink. Aan de hand van de actuele koers wordt de prijs bepaald voor de hoeveelheid die jij invoert. Als je op Kopen klikt wordt je meteen naar de goedkoopste broker van Nederland geleid. Bitvavo rekent maximaal 0.25% per transactie.

LINK koers in euro en dollar

Hieronder zie je de prijs van LINK samen met een handig procentueel dag overzicht bovenop dat van de afgelopen week en maand. Met deze informatie kan je een weloverwogen keuze maken.

Klik dan op USD als je de prijs in Amerikaanse dollar in plaats van euro wil.

Let op: de prijs kan enkele eurocenten verschillen met de LINK koers die bovenaan de pagina staat. Dit heeft te maken dat twee verschillende leveranciers de data aanleveren.

De geschiedenis van de koers van Chainlink

Chainlink is een cryptocurrency project dat een gedecentraliseerd netwerk van Oracles, ofwel connectors, bouwt. Oracles zorgen ervoor dat externe informatie gebruikt kan worden in smart contracts. Normaal gesproken kan alleen informatie binnen de blockchain gebruikt worden. Een vorm van externe informatie kan bijvoorbeeld de Bitcoin prijs zijn die door Coinpaprika aangeleverd wordt middels een API. Meer over hoe Oracles werken lees je hier.

Als je weet dat Chainlink een samenwerkingsverband heeft met SWIFT, een groot Amerikaans betalingsnetwerk, dan besef je dat het misschien wel een grote cryptocurrency munt van de toekomst kan zijn.

LINK werd voor het eerste genoteerd in september 2017 aan een prijs van ongeveer 20 cent en maakte natuurlijk een grote sprong tijdens de bullrun in december van dat jaar. Waar andere koersen sindsdien stabiliseerden ging LINK er dankzij het SWIFT samenwerkingsverband er sinds de zomer van 2019 goed op vooruit. Daarbij gaf de samenwerking met Google Cloud in 2019 ook een zeer grote boost.

In 2019 meldde dat Ontology de technologie van Chainlink zou implementeren en ook in 2020 neemt ICON de techniek over. Het invoeren van Mixicles waarbij privacy op de blockchain gegarandeerd wordt zorgde ook voor een grote stijging.

Aan het begin van 2020 noteerde de Chainlink koers een prijs van 2,50 euro, een zeer goed begin van het jaar. Als het SWIFT verhaal een vervolg zou kennen met andere betalingssystemen die het systeem ook aanvaarden, dan ziet het er heel goed uit voor LINK.

Historische LINK prijzen

Hieronder kan je de historische Chainlink prijzen van de afgelopen week vinden.

Hoe komt de Chainlink koers tot stand?

Zoals met alle andere cryptocurrency komt de prijs steeds tot stand bij het evenwicht dat dient gevonden te worden tussen kopers en verkopers. Als er meer kopers zijn dan verkopers, dan gaat de Chainlink koers omhoog. Als er te veel personen hun Chainlink willen verkopen op hetzelfde moment en er zijn niet genoeg kopers, dan daalt de prijs.

Grote bedrijven hebben een marketingafdeling om hun nieuwe producten aan te prijzen en te hopen dat een nieuwsbericht over hun laatste ontwikkeling overgenomen wordt. Bij de crypto markt hangt het meestal nog af van het nieuws van de dag.

Crypto is nog klein als markt en is afhankelijk van wat er in het nieuws is. Gezien het feit dat vooral de jongere generaties in crypto geïnteresseerd zijn wordt het medium vrij vaak genoemd op sociale media en zijn de koersen de laatste jaren vooral de goede richting uitgegaan. Let wel dat dit geen garantie is voor toekomstige winsten.

Chainlink koersverwachting

Niemand kan natuurlijk de toekomst in detail voorspellen, maar de grote lijnen uitzetten is wel mogelijk. Het is vrij duidelijk dat de jongere generaties ervoor kiezen om steeds minder cash geld bij zich te hebben en alles het liefst digitaal betalen met een pinpas.

Binnenkort wordt verwacht dat zelfs pinpassen verdwijnen en dat alles met mobiele apps betaald worden, maar dat is toekomstmuziek. Het is natuurlijk goed nieuws voor cryptocurrency aangezien het hand in hand gaat met de ontwikkeling van apps eneen  elektronische betaalsystemen.

Waar moet je rekening mee houden bij de Chainlink koers?

Cryptocurrency, gezien de eerder kleine marktkapitalisatie in vergelijking met traditionele aandelen of financiële markten kent een grote volatiliteit. Dit betekent dat door het feit dat grote spelers een serieuze invloed kunnen hebben, de koersen hard kunnen stijgen of dalen. Dit kan zelfs met enkele tientallen procenten in een dag. Ook kan een nieuwe technologische ontwikkeling een grote invloed uitoefenen op de koersen.

Dit geldt dus ook voor de Chainlink koers. In het nieuws zie je vaak de grote stijgingen, maar je moet er ook rekening mee houden dat de koers enorm hard kan dalen.

Cryptocurrency is niet echt een stabiele, rustige markt op dit ogenblik, en we verwachten ook niet dat dit de komende jaren verandert. Als jij iemand bent die risico’s durft te nemen en iemand die graag nieuwe dingen ontdekt, dan is cryptocurrency misschien wel iets voor jou. Als je steeds loopt te piekeren over je investering, dan kan je misschien beter een spaarrekening openen.

Een belangrijke regel van investeren is dat je nooit meer geld moet investeren dan je bereid bent om kwijt te raken. Investeer enkel met geld dat je niet nodig hebt voor je dagelijkse behoeften, denk aan je huur, hypotheek of boodschappen.

Hoe te investeren in Chainlink?

In onze kennisbank en de menu’s bovenaan de pagina kan je veel informatie vinden die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

We raden je aan de pagina’s door te nemen voor je iets beslist en goed onderzoek te doen. Je kan bijvoorbeeld beginnen met onze vergelijking tussen brokers en dan doorgaan naar de pagina die je uitlegt waar je Chainlink kopen kan. Op die manier kan je volledig zelf kiezen.

[wp-faq-schema title=”Veelgestelde vragen Chainlink koers” accordion=1]