EOS koers

Last Updated on 20 februari 2022 by CryptoTips.eu

Lees alles over de EOS koers.

Volg de EOS koers in euro

EOS koersHierboven kan je de laatst genoteerde prijs van EOS vinden, en een grafiek die je toont wat de munt deed het afgelopen uur. Bij crypto is dat wel even anders dan bij gewone aandelen of valuta, want voor crypto bestaat een handelsdag uit 24 uur. Crypto is handel die nooit stopt, terwijl gewone beurshandelaars naar huis gaan als de markt sluit om 17.30 uur.

Crypto handel vindt wereldwijd plaats, dus er is altijd iemand ergens aan het handelen. Ook plaatsen trading bots 24/7 geautomatiseerde orders gebaseerd op de markt. Je kan je voorstellen hoeveel mensen aan hun computer gekluisterd zaten tijdens de bullrun van 2017.

Dankzij partner Bitvavo krijg ook nog de mogelijkheid om de EOS koers te checken over de laatste zeven dagen, de laatste 30 dagen, de prestatie van de munt sinds het begin van het jaar (gedefinieerd als year to date) en ook nog sinds de allereerste keer dat EOS genoteerd werd (daarvoor klik je op alles, wat staat voor all-time). Ook kan je direct EOS kopen en de kosten hiervoor berekenen.

Verder laat deze widget je zien hoeveel handelskosten je betaalt. De reden dat wij kiezen voor Bitvavo is omdat zij de goedkoopste aanbieder van Nederland zijn. Bij deze broker betaal je voor iedere transactie nooit meer dan 0.25% handelskosten. Sterker nog, als je hogere volumes maakt dan krijg je zelfs korting op de handelskosten.

EOS koers in euro en dollar

Onderstaand overzicht toont wat EOS presteerde in de laatste maand en week, laat je toe een bepaalde trend te zien. Daarnaast zie je ook nog de actuele marktkapitalisatie en de hoogste en laagste prijs van de afgelopen 24 uur. Het geeft net even wat meer informatie dat de Bitvavo widget.

Wil je echter de notering in Dollar in plaats van Euro zien, klik dan gewoon op de muntnotering die jouw voorkeur uitdraagt (EUR of USD). Dankzij al deze data kan jij dan weer een weloverwogen keuze maken die je toelaat om te beslissen of je wel of niet in deze cryptocurrency wil investeren.

Let op: de prijs kan enkele eurocenten verschillen met de EOS koers die bovenaan de pagina staat. Dit heeft te maken dat twee verschillende leveranciers de data aanleveren.

De geschiedenis van de koers van EOS

De cryptovaluta EOS werd ontworpen om het probleem van grootschalige toepassingen te ondersteunen. Waar bijvoorbeeld het netwerk van wereldwijde Visa-betalingen ongeveer 1600 transacties per seconde aan kan, is dat voor de klassieke Bitcoin maar 7 transacties. Je kan je dus voorstellen dat Bitcoin niet geschikt is om vele betalen door te voeren in een korte tijd.

Dit komt omdat Bitcoin een volledige consensus over de gehele blockchain moet krijgen, wat het trager maakt maar wel een stuk veiliger. EOS claimt dit probleem op te lossen door de entiteiten die hun netwerk ondersteunen periodiek nieuwe EOS te geven en slechts een consensus dient te krijgen van iedereen die het netwerk ondersteunt op dat ogenblik. Dat is nooit meer dan 21 deelnemers.

Zo worden de transactiekosten vervangen door de 5% inflatie die EOS elk jaar ondergaat. 1% van die inflatie wordt gebruikt om de producenten van hun blockchain te belonen. De overige 4% wordt gebruikt om iedereen die een goed voorstel voor de optimalisatie van het EOS netwerk heeft te belonen.

De EOS koers begon met een notering van 90 eurocent op 30 mei 2017. Zoals ongeveer elke andere crypto beleefde het een uitstekend eindejaar in 2017 tijdens de bullrun, toen de koers steeg tot 11 euro.

EOS ging echter door in 2018 en bereikte in april zijn hoogste punt van 15 euro.

Sindsdien is er een stabilisatie van de EOS koers geweest in 2019, maar sinds het eind van 2019 is de koers terug aan het klimmen. Op 1 januari 2020 was de EOS waarde rond de 2 euro en sindsdien is de koers meer dan verdubbeld.

Historische EOS prijzen

Hieronder vind je de EOS prijzen van de afgelopen week in euro.

Hoe komt de EOS koers tot stand?

De EOS waarde wordt bepaald door het evenwicht dat gevonden wordt tussen aanbieders en kopers. Net als met elk ander goed, aandeel of munt die verhandeld wordt, is ook de EOS koers een resultaat van het aantal aanbieders in vergelijking met het aantal kopers. Hoe meer interesse voor EOS, hoe hoger de prijs. Hoe minder interesse, hoe lager de prijs. Simpel uitgelegd, maar daar komt het ongeveer op neer.

Waar klassieke aandelen een marketing afdeling hebben die voor hen persberichten uitstuurt hangt crypto eerder af van het nieuws van de dag, omdat de markt nog steeds erg klein is in vergelijking met traditionele aandelen. De munten hebben wel berichten en nieuws, maar minder dan gewone aandelen.

Dit zorgt ervoor dat positief nieuws wel eens heel grote sprongen met zich kan meebrengen. Tijdens een dalende trend daarentegen is er geen nieuws en dan gaat de interesse van de media naar andere dingen natuurlijk.

De EOS koers die je op deze pagina ziet is een gemiddelde van alle cryptocurrency exchanges die de munt aanbieden. Het is dus mogelijk dat er een prijsverschil zit tussen de verschillende exchanges.

EOS koersverwachting

Cryptocurrency leeft, daar kan je niet omheen. De hoop en verwachting van investeerders is natuurlijk dat de prijzen zullen stijgen. Dit voorspellen is echter onmogelijk, aangezien er een hoop in de wereld van crypto kan gebeuren. Bekijk hier bijvoorbeeld waarom de toekomst er goed uitziet voor EOS.

Verder wordt er nog veel ontwikkeld aan het project. In september 2019 is de grootste update tot nu toe doorgevoerd

Ook al was het een paar jaar geleden nog een rariteit, nu heeft zelfs legendarisch investeerder Warren Buffett zijn eerste Bitcoins (een cadeautje van Tron CEO Justin Sun).

Wat de exacte koersverwachting voor EOS dan is, is niet helemaal te voorspellen, maar voor cryptocurrency in het begin van 2020 positief te noemen.

Waar moet je rekening mee houden bij de EOS koers?

Crypto wordt door critici als riskant omschreven omdat het een hoge prijsvolatiliteit heeft. Dit wil zeggen dat de EOS koers op een dag makkelijk enkele tientallen procenten hoger of lager kan. Dit kan zeer snel gaan, zeker als je hier niet op voorbereid bent. Houd hier dus van te voren rekening mee. Heb je hier geen probleem mee, dan is investeren in crypto misschien wel iets voor jou.

Als je van jezelf weet dat je niet stressbestendig bent, dan adviseren wij om niet in crypto in het algemeen te investeren.

Pas op, we kunnen het niet genoeg herhalen: onderzoek het project en investeer niet zomaar in een munt. Informeer je zodat je weet waarin je investeert. En het allerbelangrijkste: steek er nooit meer geld in dan je bereid bent kwijt te raken.

[wp-faq-schema accordion=1]