IOTA koers
Last Updated on 1 maart 2022 by CryptoTips.eu
Lees alles over de IOTA koers.
Volg de IOTA koers in euro
In de hierboven getoonde widget kunnen de prestaties van de IOTA koers gedurende de laatste 24 uur in een interactieve grafiek worden bekeken. De waarden worden over een tijdspanne van 24 uur lang weergegeven, omdat crypto constant wordt verhandelt en nooit stopt. In de linkerbovenhoek van de grafiek kan je de huidige waarde van IOTA zien.
Net als Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies kan IOTA ook de hele dag door verhandeld worden. In tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkten, waarop alleen doordeweeks op vaste tijden wordt gehandeld. Vaak zijn de werkdagen daar van 9 uur ’s ochtends tot 17.30 uur ’s middags.
Net als alle andere cryptocurrencies wordt ook IOTA het hele jaar door zonder enige vorm van onderbreking verhandeld. Dit betekent dat zelfs in het weekend, wanneer alle grote bedrijven gesloten zijn, de crypto handel nog steeds gaande is.
Bovendien geeft de bovenstaande grafiek je ook de mogelijkheid om de IOTA koers over verschillende tijdsperiodes, zoals zeven dagen (7D), dertig dagen (30D), sinds het begin van dit jaar (YTD) en zelfs vanaf de eerste notering (ALLES) weer te geven. Onderaan de grafiek kan je ook de actuele omrekeningskoers zien van IOTA in euro’s en de handelskosten wanneer je IOTA kopen wil.
MIOTA koers in euro en dollar
De informatie onder deze tekst stelt gebruikers in staat om een goed beeld te krijgen van de prestaties van IOTA over de afgelopen 24 uur, de laatste zeven dagen en zelfs de afgelopen maand. De waarden worden zowel in euro’s als in dollars weergegeven.
Verder wordt in de tabel de hoogste prijs, de laagste/hoogste prijs en het marktvolume van de afgelopen 24 uur weergegeven. Zelfs de marktkapitalisatie en het totaal aantal MIOTA in ciruclatie wordt in dezelfde tabel weergegeven.
Klik op EUR of USD om te wisselen tussen euro en dollar.
Let op: de MIOTA prijs kan verschillen met de prijs die bovenaan de pagina staat, omdat verschillende leveranciers de data aanleveren.
De geschiedenis van de koers van IOTA
De geschiedenis van de IOTA koersschommelingen zijn af en toe zeer turbulent geweest en hebben veel ups en downs gekend. De eerste significante stijging van de prijs was in augustus 2017. Daarna daalde de IOTA koers geleidelijk.
Al snel, in december 2017, werd de hoogste IOTA waarde genoteerd door een toename van belangstelling van grote bedrijven, zoals UC Berkeley en Refunite. Het begin van 2018 bracht echter weer een daling van de IOTA koers met zich mee. In april 2018 werd opnieuw een koersstijging waargenomen, maar sindsdien begon de koers weer te dalen en werd hij enigszins constant rond de 0,45 USD.
IOTA heeft belangstelling gekregen van vele wereldberoemde bedrijven zoals Microsoft, Volkswagen en BOSCH. Het project sloot zich aan bij Microsoft in november 2017, toen het zijn eerste openbare datamarktplaats lanceerde met behulp van gedistribueerde ledgers. Daarna werd IOTA partner van twee bekende autobedrijven namelijk Volkswagen en Ford.
In 2018 sloot IOTA zich ook aan bij enkele andere grote bedrijven zoals BOSCH, Audi en Fujitsu.
In 2019 werd IOTA partner van nog een ander autobedrijf, namelijk Jaguar (voor zijn Land Rover) en ondertekende een MOU (Memorandum Of Understanding) met Engie Lab Crigen. IOTA bleef maar gaan met zijn partnerships en sloot in 2020 de handen ineen met Trademark East Africa om mee te helpen het traden in Afrikaanse landen te vergemakkelijken.
Er zijn een aantal andere bedrijven begonnen met het gebruik van IOTA in 2020, waaronder: Biota E.V., NKT AS en VENOC. Onlangs heeft IOTA haar eerste gedecentraliseerde TestNet voor IOTA 2.0 geïntroduceerd, genaamd Pollen.
2020 was geen goed begin voor IOTA. Aan het begin van het jaar kwam het team erachter dat er verdachte activiteiten gaande waren met hun Trinity Wallet. Onmiddellijk daarna zette IOTA alle transacties voor de komende maand stop. Op 10 maart werd IOTA weer succesvol opgestart. Dit laat zien dat IOTA eigenlijk helemaal niet zo gedecentraliseerd is.
Historische IOTA prijzen
In de tabel hieronder zie je de historische IOTA prijzen van de afgelopen week.
Hoe komt de IOTA koers tot stand?
Net als elk ander goed dat wereldwijd wordt verkocht, wordt ook de prijsbepaling van IOTA bepaald aan de hand van een vraag- en aanbodrelatie. De cryptocurrencies die relatief nieuw zijn op de markt kunnen sterk worden beïnvloed door marktmanipulatie en de biedingspatronen van de investeerders. Als de vraag naar cryptocurrency groter is dan het beschikbare aanbod, dan stijgt de prijs. Omgedraaid, als de hoeveelheid IOTA coins aanwezig op de markt groter is dan het werkelijke aanbod, zal de IOTA koers dalen.
Het evenwicht tussen vraag en aanbod is niet de enige factor die de prijs van IOTA beïnvloedt; er zijn ook enkele andere factoren die van invloed zijn. Door een snelle waardestijging van de IOTA in een korte tijd, worden bijvoorbeeld meer mensen beïnvloed door de Fear Of Missing Out (bekend als FOMO).
Daarnaast speelt ook sociale media een rol bij het aantrekken van nieuwe investeerders (voornamelijk jonge), investeerders die kritische uitspraken doen over IOTA en het positieve dan wel negatieve nieuws wat er is over IOTA. Het positieve nieuws zal leiden tot een positief effect op IOTA, waardoor deze zal stijgen, terwijl slecht nieuws uiteraard een negatieve invloed zal hebben op de IOTA koers.
IOTA koersverwachting
We zijn geen waarzeggers, dus we kunnen niet voorspellen hoe de toekomst zal zijn. Maar één ding is zeker, men zal zich steeds meer richting de digitalisering van valuta’s gaan begeven. We zijn echter nog steeds onzeker over de koers van de IOTA.
IOTA heeft ook een volatiel karakter, dus het voorspellen van de werkelijke koers is niet eenvoudig. Daarom zullen de IOTA koersvoorspellingen nog steeds niet in de buurt komen van de werkelijkheid. Door de aanwezigheid van cryptocurrencies in het nieuws en het aangaan van samenwerkingsverbanden met ondernemingen die veel potentie hebben, ziet de toekomst van IOTA er goed uit, net als voor de meeste andere cryptocurrencies.
Verder streeft het ontwikkelingsteam achter IOTA er ook voortdurend naar om nieuwe functies in te voeren, die op hun beurt positief zullen bijdrage aan de IOTA koers.
Waar moet je rekening mee houden bij de IOTA koers?
IOTA is om twee belangrijke redenen niet iets voor de klassieke handelaren. Deze twee redenen zijn als volgt: ten eerste het volatiele karakter van de IOTA koers en ten tweede de onregelmatige schommelingen in de koers. Bovendien brengt hoge volatiliteit grote risico’s met zich mee.
IOTA wordt ook beschouwd als een agressieve beleggingsproduct, en beleggers moeten goed de risico’s inschatten. Investeer nooit meer geld dan je kan verliezen en doe altijd zelf goed onderzoek naar een project.
[wp-faq-schema title=”Veelgestelde vragen over de IOTA koers” accordion=1]
Snelle navigatie