Stellar koers
Last Updated on 23 februari 2022 by CryptoTips.eu
Lees alles over de Stellar koers.
Volg de Stellar koers in euro
De huidige waarde van Stellar (XLM), ofwel Stellar Lumens, en de koersgrafiek van de laatste 24 uur kan je bekijken in deze handige widget.
Verder kan je zien dat de mogelijkheid er is om de Stellar koers te checken over de laatste zeven en de laatste 30 dagen. Daarnaast kan je ook de prestatie van deze cryptomunt vanaf het begin van dit jaar (dat noemen we year to date) bekijken.
Door op alles te klikken vind je tenslotte wat er gebeurde sinds de allereerste keer dat Stellar genoteerd werd in 2016.
Zelfs Stellar kopen is mogelijk met deze widget. Vul gewoon het bedrag in dat je wil spenderen aan deze crypto en de handelskosten van Bitvavo worden onmiddellijk berekend.
Aangezien Bitvavo de goedkoopste aanbieder van Nederland is, kiezen wij van CryptoTips voor hun platform. Bij Bitvavo betaal je voor iedere transactie nooit meer dan 0.25% aan handelskosten.
Een handig extraatje is dat alle nieuwe gebruikers die via deze link een account registreren de eerste € 1.000 commissievrij mogen verhandelen.
Stellar koers in euro en dollar
In het overzicht hieronder kan je verdere informatie zien over de Stellar koers. Om een percentuele vergelijking te kunnen zien, heb je de prestatie van deze cryptocurrency voor de afgelopen week en maand. Daarnaast zie je ook de actuele marktkapitalisatie naast de hoogste en laagste prijs van het afgelopen 24 uur.
Wil je wisselen tussen een notering in euro of dollar, klik dan gewoon EUR of USD.
Let op: indien deze prijs enkele eurocenten verschilt met de XLM koers die je bovenaan de pagina vindt dan komt dit omdat de data komt van twee verschillende leveranciers.
De geschiedenis van de koers van Stellar
Je leest op deze pagina meer over het ontstaan van Stellar als je alles precies wil weten waar deze cryptomunt voor staat. Daar kan je ontdekken wat het verschil is tussen Stellar, Stellars, Stellar.org, Stellar Lumens, de speciale relatie met Ripple (XRP) en nog veel meer.
Als we het enkel over de koers van Stellar XLM hebben, dan moeten we terug naar de lancering in 2014.
Jed McCaleb, die tevens de oprichter is van de Mt. Gox exchange die op een bepaald moment 75% van alle Bitcoin ter wereld verhandelde, liet Stellar in 2014 op de wereld los aan een koers van ongeveer 0,001 dollar.
Tot 2017 en de legendarische Bitcoin bullrun schonk de wereld van crypto er niet al te veel aandacht aan, maar daarna gingen alle remmen los. De munt bereikte een all-time-high van 0,93 dollar op 4 januari 2018, net voor alle crypto begon aan een serieuze crash. Het was zelfs zo erg dat Stellar in 2019 de slechtst presterende munt was.
2018 en 2019 was één grote consolidatie en 2020 lijkt, net als voor andere crypto, erg goed begonnen. Stellar haalde een prijs van 0,04 dollar aan het begin van dit jaar en is op het moment van schrijven gestegen tot 0,055 dollar.
Had je Stellar in 2014 gekocht, dan was je investering dus met ongeveer 1,800% gestegen.
Historische Stellar prijzen
De prijzen van XLM voor de afgelopen week zie je in de tabel hieronder.
Hoe komt de Stellar koers tot stand?
Voor we hierop ingaan, vragen we je wel te noteren dat de Stellar waarde die je ziet een gemiddelde is van wat alle crypto exchanges op dit moment aanbieden. Wees dus niet verbaasd als je verder surft naar een exchange om Stellar te kopen en de prijs daar lichtjes verschilt. Dit hangt namelijk af van welke exchange je bezoekt.
De koers van Stellar wordt, zoals de prijs voor elke asset dat wordt aangeboden op een markt, gevormd door het gevonden evenwicht tussen kopers en verkopers. Anders gezegd, de prijs die je ziet is diegene die aanbieders willen bieden en aan dewelke kopers bereid zijn te verkopen.
Als er dus op een bepaald moment een hele hoop kopers zijn en maar een klein aantal aanbieders, dan gaat de prijs meestal snel omhoog. Zijn er echter weinig kopers zijn en heel veel aanbieders, dan gaat het de omgekeerde richting uit.
Verder is ook de manier waarop crypto in het nieuws komt belangrijk. Als de markt meer mainstream gaat wordt het makkelijker om investeerders te vinden voor crypto. Als de wereldwijde markten het slecht doen wordt het meestal moeilijker.
Pas op, dit is natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst. De Stellar (XLM) koers kan door vele factoren beïnvloed worden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsberichten betreffende het platform, crypto evenementen, hacks van één of andere exchange of whales die een hele partij kopen of verkopen.
Stellar koersverwachting
Ten eerste is de algehele trend van de media over crypto belangrijk. Met elk nieuwsbericht omtrent crypto dat globaal verspreid wordt (bijvoorbeeld als Bitcoin een belangrijke grens doorbreekt of een tech beroemdheid crypto aanprijst), dan gaan de koersen van minder bekende munten ook meestal hoger.
Ook hangt het af van verschillende factoren zoals de algehele nieuwstrend voor crypto, belangrijke technologische ontwikkelingen voor het Stellar platform of specifieke interesse in de XLM munt natuurlijk. Heb je Stellar in het nieuws gezien onlangs? Wordt erover gesproken op social media kantalen zoals Facebook en Twitter, en vooral: is het positief of eerder negatief?
Wanneer SWIFT gebruikmaakt van Stellar dan zal de prijs stijgen. Wanneer Monero Stellar verslaat op basis van marktkapitalisatie, dan kan dit een negatieve impact hebben op de prijs.
Waar moet je rekening mee houden bij de Stellar koers?
Wat je moet bovenal moet begrijpen is dat crypto nog steeds een erg kleine markt is in vergelijking met traditionele financiële markten. Dit wil zeggen dat je handelt in financiële instrumenten die wel eens een grote prijsvolatiliteit durven tonen. Stellar kan dus aan het begin en eind van de dag makkelijk enkele procenten verschillen, in sommige gevallen zelfs enkele tientallen procenten.
Als je daar geen enkel probleem mee hebt en je bent wel te vinden voor een avontuur, dan is investeren in crypto misschien wel iets voor jou.
Heb je liever klassieke aandelen of munten die niet meer dan een half tot één procentje per dag bewegen, zogenaamde defensieve financiële producten, dan zal crypto hoogstwaarschijnlijk iets te riskant voor je blijken.
In elk geval: onderzoek je project goed en investeer niet zomaar in een munt. Leest enkele artikels erover, doe wat research voor je investeert.
En het allerbelangrijkste: steek er nooit meer geld in dan je bereid bent kwijt te raken.
[wp-faq-schema accordion=1]
Snelle navigatie