12% inflatie in Nederland en oorlog in Europa, wat koop je dan huizen, goud of Bitcoin?
Last Updated on 2 april 2022 by CryptoTips.eu
Een zeer bekend investeringsadvies stelt dat je huizen moet kopen als er oorlog gaande is. Nathan Rothschild, de 19e-eeuwse Britse financier en lid van de bekende Rothschild bankiersfamilie, wordt gecrediteerd met het vermelden van het beroemde citaat dat “de tijd om te kopen is wanneer er bloed door de straten vloeit.”
Als je echter sneller winst wil maken en niet langer in jaren rekent om je investering terug te verdienen, of als je eenvoudig internationale bancaire en financiële sancties probeert te vermijden, zou het bijgewerkte gezegde moeten worden dat ‘crypto’ de investering naar keuze is als er oorlog is.
How much percentages of Americans own
— George Aleksander (@George_Alek) April 1, 2022
📊 Stocks (Source)
2004 - 63%
2007 - 62%
2010 - 56%
2012 - 53%
2014 - 54%
2019 - 55%
2020 - 55%
2021 - 56%
🌐 Bitcoin (Source)
Jul 2018 - 2%
Jul 2021 - 18%
🥇 Gold (Source)
Oct 2019 - 12%
Sep 2020 - 10.8% pic.twitter.com/sTAilvEC5P
Zoals zelfs het Internationaal Monetair Fonds onlangs in een blogpost toegaf:
Vóór de pandemie vertoonden crypto-activa zoals Bitcoin en Ether weinig correlatie met grote aandelenindices. Maar dit veranderde na de buitengewone reacties van de centrale banken op de crisis van begin 2020. Cryptoprijzen en Amerikaanse aandelen stegen beide door de wereldwijde financiële omstandigheden en de grotere risicobereidheid van beleggers.
Inmiddels tonen miljoenen (meestal jongere) investeerders hernieuwd enthousiasme voor crypto, niet in de laatste plaats omdat veel spaarders ook worden gelokt door de stijgende cryptoprijzen.
Analisten beweren zelfs dat bitcoin in de post-pandemische wereld goud zou kunnen verdringen als favoriete activa van investeerders om extreme risico’s, inflatie en prijsinstabiliteit aan te pakken.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
China versus Taiwan
Ten tweede heeft de geopolitieke onrust die de aandelenmarkten hebben doorgemaakt vanwege de Russische invasie van Oekraïne ook gevolgen gehad voor crypto. Voor veel Russen en Oekraïners, die hun respectieve inheemse valuta hebben zien kelderen, zijn Bitcoin, Ether, Waves en andere digitale munten gaan dienen als een investering die (deels) zijn waarde behoudt. Deze digitale valuta’s die niet worden ondersteund door echte activa zoals goud of grondstoffen, hebben hen in staat gesteld een oplossing te vinden voor internationale sancties.
Ondertussen, terwijl de oorlog in Europa evolueert en er bloed door de straten vloeit, kijkt de Aziatische wereld geïnteresseerd toe.
Mocht China ooit besluiten Taiwan binnen te vallen, verwacht dan dat veel Chinezen en Taiwanezen Bitcoin kopen als reactie op (waarschijnlijke) westerse sancties.
Tenminste, als Bitcoin tegen die tijd nog betaalbaar is.
RUl8let / Depositphotos.com