640 crypto projecten hebben geen regel code opgeleverd in 2019
Last Updated on 15 september 2023 by CryptoTips.eu
Ontwikkelwerkzaamheden zijn een van de belangrijkste indicatoren om te bepalen of een cryptocurrency project nog gezond is. Het laat zien dat er gewerkt wordt aan het project en dat het team nieuwe functionaliteiten toevoegt. Code wordt meestal opgeleverd via de website GitHub, en de meeste cryptocurrency startups hebben dan ook hun eigen GitHub pagina.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
32% van de crypto projecten vertonen geen activiteit
Het bedrijf Coincodecap heeft de activiteit van 2000 verschillende projecten op GitHub geanalyseerd. De resultaten van dit onderzoek waren schokkend, maar liefst 32% van alle onderzochte cryptocurrency projecten hebben het afgelopen jaar geen regel code opgeleverd. De 640 projecten hebben in 2019 geen enkele activiteit vertoond op GitHub. Hoewel er niets aan deze projecten worden gedaan, worden de munten nog wel verhandeld op exchanges. Alle 640 projecten bij elkaar hebben een marktkapitalisatie van 377 miljoen euro (415 miljoen dollar).
Een voorbeeld is de Proton Token (PTT), waarbij de laatste regel code bijna een jaar geleden toegevoegd is. Dit project heeft momenteel een marktkapitalisatie van 1,45 miljoen euro en een volume van € 487 796 het afgelopen 24 uur. De meeste projecten zijn beschikbaar op de iets minder bekende exchanges, zoals YoBit en CoinExchange. YoBit heeft maar liefst 62 van deze inactieve munten gelist. Het volledige onderzoek van Coincodecap is hier te bekijken (Excel).
Doe goed onderzoek naar projecten
Het is belangrijk om tijdens je onderzoek naar projecten ook te kijken naar ontwikkelactiviteit. Op de website van Coincodecap kun je het aantal code toevoegingen over een bepaalde periode bekijken. Neem dit mee tijdens je onderzoek.
Verder is het ook mogelijk dat een team een privé repository gebruikt. Het is dan niet mogelijk voor de buitenwereld om codetoevoegingen te bekijken. Dit is zeer ongebruikelijk, aangezien projecten aan de buitenwereld juist willen laten zien dat ze bezig zijn.
Afbeelding: Unsplash.com