Amerika stopte Facebook’s Libra en Telegram’s token – Is Bitcoin de volgende?
Last Updated on 18 mei 2020 by CryptoTips.eu
Terwijl China is begonnen met het uitgeven van zijn eigen digitale valuta (de zogenaamde digitale yuan), is de centrale bank van de EU bezig met het ontwikkelen van een eigen digitale munt. De VS lijken ondertussen een andere weg in te slaan.
Hoewel het opmerkelijk is dat de Democraten hebben geprobeerd om “digitale dollar portefeuilles” in het Congres stimuluspakket te introduceren, wilden de Republikeinen (en de FED) die bewoordingen graag uit de definitieve versie van die wettekst halen.
Dit heeft Forbes tot een vreemde conclusie gebracht. Omdat Amerikaanse wetgevers zo graag het plan van Facebook voor een almachtige wereldwijde munteenheid genaamd Libra vorig jaar (die het eerder dit jaar opnieuw heeft vernieuwd) wilden stoppen, en de Federal Reserve gretig was om Telegram’s token te stoppen (via een actie van de SEC) vragen sommigen zich af of dit allemaal wordt gedaan om de Amerikaanse dollar te beschermen.
Vorige maand heeft de Amerikaanse financiële toezichthouder (SEC) het gedecentraliseerde cryptoproject van Telegram, de berichten-app, stopgezet – wat de vrees opwekt dat de VS opnieuw zouden kunnen proberen Bitcoin te stoppen als het een bedreiging wordt voor de wankele dollar.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
96% tegen 4%
Telegram-CEO Pavel Durov zei het toen hij betoogde dat het SEC-besluit “impliceert dat andere landen niet de soevereiniteit hebben om te beslissen.”
Wij, de mensen buiten de Verenigde Staten, kunnen stemmen op onze presidenten en onze parlementen kiezen, maar we zijn nog steeds afhankelijk van de Verenigde Staten als het gaat om financiën en technologie. De VS kunnen hun controle over de dollar en het wereldwijde financiële systeem gebruiken om elke bank of bankrekening ter wereld te sluiten. Helaas zijn wij, de 96% van de wereldbevolking die elders woont, afhankelijk van besluitvormers die zijn gekozen door de 4% die in de Verenigde Staten woont.
Nu de Amerikaanse economie zich mogelijk klaarmaakt om een ernstige recessie te beginnen en de daaropvolgende lange weg naar herstel, ziet het rijk van Amerikaanse dollar er inderdaad wankel uit. Nu ’s werelds grootste dollar verhandelde grondstof, olie, ook in prijs daalt en de Federal Reserve de gelddrukpers heeft aangezet, zijn hedgefondsen begonnen te investeren in Bitcoin om zich te beschermen tegen inflatie.
En dus lonkt de vraag: zal de Amerikaanse regering toestaan dat een niet-gereguleerde digitale valuta een veilige haven wordt tegen een inflatie-dollar die haar toppositie als ’s werelds favoriete valuta verliest, of zal ze Bitcoin helemaal verbieden?