Amerikaanse cryptobedrijven zoeken in Europa naar banken
Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu
Politicoloog Francis Fukuyama verwierf faam met boeken vol voorspellingen over hoe de geopolitieke wereld er zou uitzien. Onlangs schreef hij een heel interessant stukje over het einde van de oorlog in Oekraïne en wat dit zou betekenen voor President Poetin. Voorspellen is altijd een beetje gokken, en net als Francis doet ook Cryptotips eraan mee. Gelukkig zitten we de laatste tijd wel erg goed (afkloppen natuurlijk).
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Silvergate en Silicon Valley Bank
Zo zeiden we twee weken geleden, voor de bankencrisis losbarstte, dat een faillissement van de Silvergate bank een groot probleem zou betekenen voor Amerikaanse cryptobedrijven. Gisteren was er de eerste berichtgeving in de Amerikaanse pers dat hun cryptobedrijven inderdaad naar Europa lonken voor leningen en bankzaken vanaf nu.
Het mag dan nog verbazen met alle geweld en paniek rond UBS en Credit Suisse, maar het blijkt dat Zwitserland nog het meeste Amerikaanse cryptogeld aantrekt.
Ergens is dat logisch aangezien de streek rond Zug erg populair is voor innovatieve crypto-bedrijven. Het wordt wel eens ‘crypto valley’ genoemd, naar analogie met de veel bekendere ‘silicon valley’ in Californië.
Ook de Sygnum bank, die heel erg crypto-vriendelijk is, is gevestigd in Zug.
Dominic Castley, hoofd van het marketingdepartement bij Sygnum, geeft toe veel aanvragen binnen te krijgen van internationale spelers (lees Amerikanen).
Tijdens de gebeurtenissen in de banksector van de afgelopen weken, hebben we een aanzienlijke toename gezien in onboarding-aanvragen van verschillende internationale locaties gezien.
Zei Dominic.
Ook een adviseur bij een private Zwitserse bank gaf toe dat hij “een overvloed aan aanvragen op dit ogenblik” krijgt van crypto-bedrijven.
De faillissementen van Silvergate en Silicon Valley bank, die beiden erg crypto gericht waren, is dus eigenlijk het antwoord waarop Europese politici hadden gehoopt.
Met hun MICA regelgeving dachten zij grote crypto-spelers te kunnen aantrekken. Dankzij een Amerikaanse bankencrisis lijkt dit op korte termijn alvast te lukken.