Amerikaanse staat Montana introduceert nieuwe wet om utility tokens te reguleren
Last Updated on 27 mei 2019 by CryptoTips.eu
In de Amerikaanse staat Montana is deze maand een nieuwe wet omtrent utility tokens geïntroduceerd. De gouverneur, Steve Bullock, ondertekende Bill 584 zodat deze tokens niet meer als effecten worden gezien.
De tokens zijn vanaf nu officieel toegestaan zolang het doel voornamelijk op consumptie gericht is. Dat betekent dat met de tokens: “goederen moeten worden aangeleverd of ontvangen, diensten of content inclusief toegang tot goederen, diensten en content.”
Tegelijkertijd is het niet toegestaan om als koper de tokens direct door te verkopen. Dit kan alleen wanneer de goederen of diensten zijn vrijgegeven. Daarnaast moeten deze binnen 180 dagen beschikbaar zijn en mogen verkopers van de token ze niet als “speculatie” of “investering” adverteren.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Effect van nieuwe wet valt nog te bezien
In hoeverre de wet daadwerkelijk invloed zal hebben valt nog te bezien. De regelgeving is namelijk op federaal niveau anders vormgegeven. Toch zullen inwoners van de staat en bedrijven die binnen haar grenzen fungeren van de nieuwe regelgeving kunnen profiteren.
Naast Montana ontwikkelen andere staten ook nieuwe wet en regelgeving
Gister nog, introduceerde Florida, één van de staten met het striktste crypto-beleid in de Verenigde Staten, een speciale taak eenheid die een plan moet ontwikkelen voor de blockchain.
Een advocaat uit de zuidelijkste staat van de VS zei dat het een goede zet is om een comité met zowel overheidslieden als specialisten op blockchain gebied te laten samenwerken. Florida heeft grote stappen gezet op ondernemersgebied en het is daarom een perfecte plaats om deze nieuwe industrie te ondersteunen.
Daartegenover staat de staat Wyoming die al 13 blockchain wetten heeft. Hiermee is een duidelijk raster beschikbaar voor crypto-ondernemingen die binnen de staat werken. De laatste wet werd in februari doorgevoerd. Daarin werd vastgelegd dat digitale activa als bezit wordt gezien. Zodoende kunnen nu ook banken als crypto-opslag fungeren.