Binnenkort de Digitale Euro? Lagarde van de ECB kijkt naar de mogelijkheden
Last Updated on 3 november 2020 by CryptoTips.eu
Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, stelt op Twitter een enquête beschikbaar om te onderzoeken naar de mogelijkheid van een digitale euro en vroeg het publiek om hun mening. EU-bronnen beweerden dat het “tussen 18 maanden en drie of vier jaar” zou duren voordat de digitale euro tot leven zou komen.
We’ve started exploring the possibility of launching a digital euro. As Europeans are increasingly turning to digital in the ways they spend, save and invest, we should be prepared to issue a digital euro, if needed. I’m also keen to hear your views on it https://t.co/0ZuU2ZZgCp pic.twitter.com/CoY5sN7Yoz
— Christine Lagarde (@Lagarde) November 1, 2020
Christine Lagarde zei:
We’ve started exploring the possibility of launching a digital euro. As Europeans are increasingly turning to digital in the ways they spend, save and invest, we should be prepared to issue a digital euro, if needed. I’m also keen to hear your views on it.
Dit is natuurlijk een langetermijnproject waarvan altijd werd verwacht dat het gelanceerd zou worden. Zeker sinds de introductie van de Chinese Central Bank Digital Currency, bekend als de Digital Yuan, die eerder dit jaar werd uitgerold, was het duidelijk dat zowel de EU als de VS dit voorbeeld zouden volgen.
Terwijl Powell, de president van de Federal Reserve, een paar weken geleden duidelijk maakte dat zijn diensten de zaak inderdaad onderzoeken, wist iedereen allang dat Lagarde een grote fan was van het uitgeven van een digitale euro, en ze heeft nu haar eerste stap gezet.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Covid-19 versneller
De timing van Lagarde’s actie grenst natuurlijk aan de actie van Peking eerder dit jaar, maar ook het feit dat Covid-19 als een versneller heeft gewerkt, mag niet over het hoofd worden gezien.
De pandemie stimuleerde elektronische betalingen omdat Europese burgers bankbiljetten en munten probeerden te vermijden uit angst dat ze het coronavirus zouden verspreiden. Het meest opvallende voorbeeld was Duitsland, waar consumenten dit jaar naar verwachting voor het eerst meer geld digitaal dan contant zullen uitgeven.
Ten tweede heeft het feit dat Facebook ook aankondigde te werken aan hun eigen digitale valuta, bekend als Libra, de actie van de centrale banken in deze kwestie versneld.