Bitcoin bedrijven die gestopt zijn door de AMLD5 antiwitwaswet
Last Updated on 22 mei 2020 by CryptoTips.eu
In 2020 is een nieuw wetsvoorstel van Minister Hoekstra aangenomen dat ervoor zorgt dat Bitcoin bedrijven geregistreerd worden en onder toezicht staan. De wet is op 21 mei 2020 van kracht gegaan. Op zich niets mis mee, maar wel de manier waarop. De wet gaat namelijk verder dan de opgestelde Europese Richtlijn AMLD5 (Anti Money Laundering Directive) en zadelt Bitcoin bedrijven op met hoge kosten. Hoge kosten waarvan de precieze hoogte nog onzeker is voor de komende jaren.
Dit zorgt ervoor dat de kleine jongens óf moet stoppen met de werkzaamheden óf moeten verhuizen naar een ander land. Gevolg, veel kleine Bitcoin bedrijven staken de werkzaamheden en de grote jongens worden nog groter. De wet gaat ten koste van de kleine ondernemers en gaat innovatie tegen.
Crypto bedrijven buiten Nederland worden door de wet interessanter, omdat ze minder kosten hoeven door te berekenen naar klanten en minder snel aan KYC doen. Dus ook de grote jongens krijgen het moeilijker.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Gestopte crypto bedrijven door de AMLD5 antiwitwaswet
De volgende Nederlandse bedrijven hebben besloten om te stoppen:
- Coingarden, klantenbestand overgekocht door BitMyMoney
- Cryptokado
- Post-a-Coin
- Bittr (nieuwsbericht)
- BitZeb, klantenbestand overgekocht door Bitvavo
- BitKassa (nieuwsbericht)
- Nocks (nieuwsbericht)
- Guldentrader (nieuwsbericht)
- Bitqist, klantenbestand overgekocht door Bitvavo
Verhuisde cryptobedrijven:
Vooral de kleine, hobby projecten lijken te moeten stoppen vanwege de hoge kosten of het niet kunnen voldoen aan de strenge eisen.
Alle overige Bitcoin bedrijven hebben alle informatiesystemen op orde om te kunnen voldoen aan de nieuwe wet. Dit heeft wel tot gevolg dat je account eerder geverifieerd moeten worden. Blijf crypto bedrijven van Nederlandse bodem ondersteunen door hier Bitcoin te blijven kopen en verhuis niet naar een andere partij.