Bitcoin daalt samen met Tech aandelen, ‘Fat Finger’ trading komt ook in crypto voor

Last Updated on 7 mei 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Bitcoin ging op een bepaald moment vrijdag zo laag als $35,000, aangezien cryptomarkten weer grotendeels synchroon met technische aandelen worden verhandeld, wat in sé betekent dat alles grote verliezen lijdt. Op zaterdagochtend, op het moment dat dit artikel wordt geschreven, zien we dat Bitcoin wordt verhandeld voor $ 35.800 en Ether voor $ 2.600.

Advertentie.

Grootste ééndagsverlies

Munten die in april het meest hadden gewonnen, zoals Apecoin en Stepn, behoorden in de eerste week van mei tot de munten die het meest verloren. Soortgelijke tekenen zijn te zien op beurzen voor technologie aandelen (denk aan de Nasdaq) waar aandelen die de afgelopen jaren enorme winsten voor beleggers hebben opgeleverd, zoals Netflix en Amazon, nu tot de grootste verliezers behoren.

De Nasdaq Composite kende donderdag zijn grootste ééndaagse verlies sinds juni 2020, terwijl vrijdag geen beterschap bracht. Het is duidelijk dat beleggers ‘risk-off’ gaan en dat crypto momenteel wordt gezien als even riskant als technologie aandelen.

De uitverkoop van alles wat met technologie en crypto te maken heeft door grote Wall Street investeerders is terug te brengen naar verschillende oorzaken. Ten eerste is er de stijgende inflatie en de dreiging van stijgende rentetarieven door de Federal Reserve, een beweging die later dit jaar hoogstwaarschijnlijk zal worden weerspiegeld door de Europese Centrale Bank.

De combinatie van die twee economische factoren maakt het leven voor de massa duurder en, ook belangrijk, maakt het moeilijker om leningen te krijgen. Beleggers zijn dus van mening dat de markten in een recessie zullen belanden en stappen uit risicovolle investeringen, waardoor technologieaandelen en cryptomunten tijdelijk uit de gratie raken.

Bovendien zorgt de Russische invasie van Oekraïne (die al drie maanden aan de gang is) voor steeds hogere energieprijzen en vergroot ie de bezorgdheid over zogenaamde ‘supply chains’ van voedsel en veel andere producten in veel opkomende markten. Dit alles baart zorgen.

Deze week namen de markten een plotselinge ommezwaai na de vergadering van de Federal Reserve

Verklaarde Lucas Outumuro van IntoTheBlock.

Investeerders verwelkomden Jerome Powell’s verklaring op woensdag om donderdag op lagere niveaus te eindigen. Beursindexen en crypto bewogen opnieuw synchroon.

Fat finger trading ook in de cryptowereld

Eerder deze week vond een zogenaamde flash crash plaats op de Europese beurzen, waarbij de Scandinavische indexen het zwaarst getroffen werden. Op een gegeven moment daalde de Stockholm OMX 30-aandelenindex met maar liefst 8%, voordat hij de meeste van die verliezen goedmaakte om de sessie met 1,9% af te sluiten. Citibank bracht later een verklaring uit waarin ze toegaf dat één van hun handelaren een zogenaamde ‘fat finger’-fout had gemaakt.

Maandag heeft een van onze handelaren een fout gemaakt bij het invoeren van een transactie. Binnen enkele minuten hebben we de fout geïdentificeerd en gecorrigeerd.

Aldus de woordvoerder van Citi.

De term heeft betrekking op een fout die in een toetsenbord wordt getypt, waardoor miljoenen dollars aan verliezen worden geleden, omdat er een nul is toegevoegd waar dit niet zou moeten zijn of een komma is vergeten in te voegen. Een menselijke fout dus.

Afgelopen woensdag maakte de crypto gemeenschapsgroep die de Juno munt steunt een vergelijkbare, zij het kleinere fout. Door een simpele typo verstuurden ze zo’n $36 miljoen dollar naar een adres op de blockchain waar niemand toegang toe heeft. Auw.

Febris / Depositphotos.com