Bitcoin krijgt opnieuw ‘veilige haven’ status nu zelfs Pond volatieler is

Last Updated on 25 oktober 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Een recente analyse door Bank of America concludeerde dat de recente lage volatiliteit van Bitcoin betekent dat de grootste digitale munt weer een ‘veilige haven’ wordt, na een paar jaar (2020-2021) waarin het werd verhandeld met zeer hoog risico.

Bitcoin handelde de afgelopen twee maanden in een zeer smalle range van $ 19.000 tot $ 22.000.

Beleggers beschouwen ’s werelds grootste cryptocurrency als een relatief veilige haven te midden van macro-onzekerheid.

Verklaarden de analisten van Bank of America in hun rapport.

Advertentie.

Digitaal goud

Crypto fans hebben altijd beweerd dat Bitcoin vanwege de schaarste moet worden gezien als een vorm van ‘digitaal goud’. Inmiddels is het weer in lijn om een ‘veilige haven’ te worden en een bescherming tegen inflatie met de mogelijkheid om uiteindelijk goud te vervangen, zoals een rapport van Bank of America concludeert.

’s werelds grootste cryptocurrency heeft de afgelopen weken een verhoogde correlatie met goud gezien.

Clara Medalie, hoofd onderzoek bij cryptogroep Kaiko, merkte op dat:

We een lichte ontkoppeling van crypto- en aandelenmarkten zouden kunnen zien, wat wordt weerspiegeld in de toenemende correlatie van Bitcoin met goud.

Britse Pond

Een ander bewijs voor de lage volatiliteit van Bitcoin is het feit dat zelfs de grafiek van Bloomberg slechts een paar dagen geleden aantoonde dat het Britse pond, honderden jaren lang het favoriete investeringsgoed van keizers en koningen, nu onzekerder wordt gezien als investering in vergelijking met Bitcoin.

Of om de woorden van Rishi Sunak, de nieuwe Britse Eerste Minister, te gebruiken: Oh dear.

Belish / Depositphotos.com