Bitcoin mining zorgt voor problemen voor de regering van Peking

Last Updated on 8 april 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature, heeft de regering van Peking een serieus Bitcoin mining probleem.

Als het Middenrijk een wereldleider wil worden in de strijd tegen klimaatverandering, moet het aan de rest van de wereld uitleggen waarom het zo veel Bitcoin mining door middel van goedkope steenkoolenergie op zijn grondgebied toestaat.

Het onderzoek met de titel: Policy assessments for the carbon emission flows and sustainability of Bitcoin blockchain operation in China is zeer kritisch over de dubbele standpunten van Peking als het gaat om crypto.

Aan de ene kant zegt de communistische regering dat cryptohandel verboden is, en aan de andere kant staat het Bitcoin mining toe door middel van goedkope (en vervuilende) steenkoolenergie.

Het onderzoek beweert dat:

Het jaarlijkse energieverbruik van de Bitcoin industrie in China in 2024 een piek zal bereiken op 296,59 Twh op basis van de Benchmark-simulatie van BBCE-modellering. Dit overtreft het totale energieverbruik van Italië en Saoedi-Arabië en staat in 2016 op de 12e plaats van alle landen.

Advertentie.

Binnen-Mongolië en Texas

In de afgelopen maanden hebben we opgemerkt hoe Chinese Bitcoin mining activiteiten in Binnen-Mongolië werden gesloten en hoe nieuwe mining bedrijven werden gestart in de Amerikaanse staat Texas. Deze trend is vooral te wijten aan het feit dat China zich realiseert dat het een probleem heeft vanwege het onreine imago van zijn Bitcoin mining farms, die sterk afhankelijk zijn van elektriciteit uit vervuilende bronnen.

Wang Shouyang, auteur van het onderzoek, assistent aan de Chinese Academie van Wetenschappen, ziet wel een verschuiving aan de horizon. Hij legt uit dat:

De intensieve bitcoin blockchain-operatie in China snel kan groeien tot een bedreiging die mogelijk de emissiereductie-inspanning zou kunnen ondermijnen.

Aangezien de energieprijzen in schone energieregio’s van China lager zijn dan die in steenkoolregio’s zouden miners dan meer prikkels hebben om naar regio’s met schone energie te verhuizen.

AdriaVidal / Depositphotos.com