Bitcoin oplichter in de VS staat 21 maanden gevangenisstraf te wachten
Last Updated on 21 februari 2020 by CryptoTips.eu
Het Amerikaanse gerecht heeft recent een cryptocurrency oplichter tot 21 maanden cel veroordeeld.
Morgan R. begon zijn frauduleuze praktijken op het handelsplatform LocalBitcoins. Waar hij in eerste instantie zonder licentie in cryptocurrencies handelde. Hij zou meer dan 1000 handelingen hebben uitgevoerd op het platform.
Maar dit is niet de enige reden waarom Morgan R. de bak ingaat. Naast de eerdergenoemde criminele praktijken verkocht hij verschillende stukken land zonder daar recht op te hebben. De onderneming ging door onder de naam Bitcointopia waarbij hij land in ruil voor Bitcoin aanbood. Er zouden tot nu toe 10 gedupeerden bekend zijn bij de politie.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Morgan R. was geen onbekende bij Justitie
Hiervoor was Morgan R. al op de radar verschenen bij de politie uit San Diego. Hij had zich namelijk niet geregistreerd bij het “Financial Crimes Enforcement Network” (FinCEN). En dat terwijl hij de grootste handelaar in de omgeving was.
Hij werd vervolgens gearresteerd in februari 2018. Hij kwam vrij op borgtocht, maar dit is verre het laatste wat de wetshandhavers van Morgan R. hoorde.
Ten gevolge van Bitcointopia werd de Amerikaan namelijk nogmaals gearresteerd in oktober 2018. Hij pleitte schuldig op de verdenkingen van cryptogerelateerde fraude met betrekking tot Bitcointopia. En het hebben van een onderneming die geld verstuurde zonder licentie.
Morgan R. zou in totaal meer dan 80.000 dollar verdiend hebben met zijn oplichterijen.
Oplichterijen met cryptocurrencies blijven orde van de dag
De Amerikaanse politie zit bovenop oplichterijen en voert een zero-tolerance beleid. De overheid probeert het crypto-landschap aantrekkelijk te maken met een duidelijke wet- en regelgeving. Oplichters en fraudeurs passen niet binnen dit plaatje. Deze insteek is onderdeel van het programma “Operation Cryptosweep” dat in 2018 werd begonnen.
Cryptocurrencies blijven aantrekkelijk oplichtingsmiddel omdat het nog niet overal duidelijk gereguleerd is. De Verenigde Staten loopt voorop met wet- en regelgeving. Maar ondertussen volgen ook landen als Duitsland en Australië met initiatieven om cryptocurrencies een toegankelijk onderdeel te maken van de samenleving.