Bitcoin tikt de 10.000 dollar aan met hoog volume, 40% hoger YTD

Last Updated on 8 mei 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De wereld van crypto weet zeker waar het naartoe gaat sinds de Coronacrash van half maart, die de aandelenmarkten de afgrond in trok. Bitcoin stijgt van $ 3.500 naar $ 10.000 sinds deze gebeurtenis. De tweet van Edward Snowden, waarin hij beweerde dat Bitcoin eindelijk eens goedkoop was, markeerde de bodem.

Veel analisten hadden van tevoren voorspeld dat het voor het einde van de week op dit niveau zou komen aangezien de halving eraan komt. Bitcoin tikte het niveau van $10.000 aan en zakte daarna weer naar beneden, maar kon wel op een hoog volume van handel rekenen. Year-to-date betekent dit dat de koers van Bitcoin gestegen is van ongeveer $7,000 tot $10,000 ofwel een goede 40%.

Hoewel veel toeschouwers zullen beweren dat de halvering van 12 mei, grotendeels verantwoordelijk is, is het opmerkelijk dat het dit niveau zo snel na de crash van maart weer bereikt is.

Advertentie.

Crypto versus goud en olie

De stijging van de prijs van Bitcoin boven de $10.000 zorgt ervoor dat alle wereldwijde krantenkoppen vandaag de dag de cryptomarkt zullen beschrijven, gezien de nood aan enig goed nieuws. Veel analisten zullen er gretig op wijzen dat Bitcoin het beter heeft gedaan dan veel andere zogenaamde veilige activa.

Hoewel analisten in maart gretig wilden stellen dat Bitcoin niet langer als een veilige plek kon worden gezien tijdens marktcrashes, presteerde het op veel manieren beter dan de ultra-klassieke hedge tegen crashes gekend als goud.

Eeuwige goud-supporter Peter Schiff heeft nog niet gereageerd op de klim van Bitcoin.

Het andere klassieke goed van keuze tijdens bearmarkten, olie, stal dit jaar ook de aandacht. Dankzij een prijzenoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië staat olie immers op een historisch dieptepunt.

Markten missen richting

Hoewel de wereldbeurzen in de maand april stegen toen de eerste indicaties van een mogelijke verlaging van de Corona-lockdowns openbaar werden, hebben ze in de maand mei richting gemist. Veel analisten vrezen ook dat het maandelijkse werkloosheidscijfer in de VS, dat vanavond openbaar zal worden gemaakt, zal leiden tot het besef dat de economie nog niet klaar is voor een snel herstel.

Met 33,5 miljoen werklozen in de grootste economie ter wereld, is het mogelijk dat de Amerikaanse economie enkele jaren nodig heeft om te herstellen van Corona.

Op dit moment lijkt de markt verdeeld tussen optimisten en pessimisten. De optimisten wijzen erop dat economieën opnieuw zullen opstarten en veel van de ontslagen opnieuw zullen worden aangenomen, de pessimisten stellen dat de ongekende stimulans van de verschillende centrale banken en de stijgende economische tol hoge kosten met zich meebrengen, zelfs voor degenen die nog een baan hebben.