Bitcoin volatiliteit in maart 2020 was het hoogst in 6 jaar
Last Updated on 9 april 2020 by CryptoTips.eu
Zoals wij eerder berichtte was de volatiliteit van de S&P500 groter in maart 2020 dan die van Bitcoin, toch kende de bekendste cryptomunt zijn hoogste volatiele maand in de laatste zes jaar.
De selloff van de wereldwijde beurzen in de tweede week van maart zorgde ervoor dat de gemiddelde 30-dagen volatiliteit voor maart 2020 167.24% bedroeg, wat het hoogst gemeten punt is sinds januari 2014. De gemiddelde 60-dagen volatiliteit was dan weer 122.95% voor maart 2020, het hoogste sinds februari 2014.
De grote volatiliteit kwam er vooral door de extreme bewegingen die ervoor zorgden dat Bitcoin op een bepaald moment 60% van zijn waarde verloor in enkele dagen.
Nadat het een hoogste punt voor de maand maart had bereikt van 9.204 dollar, viel de Bitcoin koers tegen 13 maart terug tot 3.867 dollar.
And they told me Bitcoin was a risky volatile asset...
— Willy Woo (@woonomic) April 7, 2020
(Plotted in log charts so % gains/losses are proportional within each respective sparkline) pic.twitter.com/qxC1xF8cay
Verschillende andere investeringsgoederen, zoals klassieke beursindexen en goud, hadden ook last van hevige procentuele verliezen.
Zo verloor de S&P 500 meer dan 25% van zijn waarde tussen 2 maart en 23 maart.
Goud verloor 13% tijdens de maand maart.
Bitcoin is sindsdien naar het prijsniveau van het begin van dit jaar teruggekeerd, en de beurzen nog niet.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Een jonge investering
Catherine Coley, CEO van Binance US, het grootste platform van de VS, zei:
Like other asset classes, Bitcoin faced a significant shock with COVID-19 affecting the world and its economies. But that’s where the similarities end. We have seen a unique resilience in this asset class, an influx of new users, buoyed price action, and even new developments in the industry as the world continues to work from home. The importance of a digitally accessible market that is resistant to government inflation has captured more attention now that the once-hypothetical use case has been made a reality.
Vertaling
Net als andere activaklassen kreeg Bitcoin te maken met een aanzienlijke schok toen COVID-19 de wereld en zijn economieën beïnvloedde. Maar daar houden de overeenkomsten op. We hebben een unieke veerkracht van deze investering gezien, een toestroom van nieuwe gebruikers, gesteunde prijsactie, en zelfs nieuwe ontwikkelingen in de industrie, nu de wereld vanuit huis blijft werken. Het belang van een digitaal toegankelijke markt die bestand is tegen overheidsinflatie heeft meer aandacht gekregen nu de eens zo hypothetische case werkelijkheid is geworden.
I understood what you meant ofc. Bitcoin is very volatile shortterm, but has an overwhelmingly positive arc upwards because its supply is capped. Demand & trust increasing.
— The Bitcoin Privateer (@guy_malone) April 4, 2020
Which printed currency were you referring to that you trust value to remain stable btw? The U.S. dollar... pic.twitter.com/y7pAmjwk6x
Dit oordeel werd geëvenaard door Michael Poutre, directeur van hedge fund Terraform Capital. Die zei:
Bitcoin has suffered in price because it is young and doesn’t have the ownership base that the other asset classes do, but that is changing.
Vertaling:
Bitcoin heeft in prijs geleden omdat het jong is en niet het eigendomsrecht heeft dat de andere activaklassen hebben, maar dat verandert.
Volgens hem is de digitale munt nog steeds een fantastische investering en voorziet hij dat we binnen 12 maanden hierop zullen terugkijken en dat Bitcoin dan één van de allerbeste investeringen zal zijn die je op dit moment kan maken.
Op het ogenblik van schrijven staat Bitcoin in het groen voor 2020, de beurzen zijn daar nog een heel eind van verwijderd.