Chinese regering registreert 84 patenten voor eigen crypto munt
Last Updated on 14 februari 2020 by CryptoTips.eu
De People’s Bank of China, de Chinese regering, heeft 84 patenten aangevraagd voor de ontwikkeling van een eigen toekomstige cryptocurrency.
Waar het Amerikaanse congres de baas van de Federal Reserve eergisteren nog vroeg of de Verenigde Staten een achterstand hadden op China inzake crypto, wordt dit nu bevestigd.
Na de space race tussen Rusland en de Verenigde Staten in de jaren zestig van de vorige eeuw, lijken we nu vertrokken voor een crypto race tussen de grootmachten China en de VS. Wie zal het eerst zijn eigen crypto munt lanceren?
De VS weet dat het een achterstand heeft en voorziet daarom ook een extra aantal miljoenen voor crypto in zijn nieuwste budget.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Libra was het begin
Eigenlijk geven vele analisten die het bericht over de Chinese patenten bespreken toe dat het ondertussen begraven Libra project van Facebook een startschot was voor wereldwijde centrale banken. Niet enkel de People’s Bank of China, ook de Federal Reserve in de VS en de Europese Centrale Bank bekijken nu de ontwikkeling van een eigen crypto munt.
Het plan van Mark Zuckerberg om een eigen crypto te ontwikkelen voor zijn Facebook platform (en zijn 2 miljard gebruikers) werd getorpedeerd door banken wereldwijd, maar was wel een sterk signaal.
Zo is het nieuwe hoofd van de ECB, mevrouw Christine Lagarde, een openlijke fan van crypto.
In december vorig jaar nog gaf Lagarde in een interview met een Frans magazine toe dat de ECB eraan dacht om voor het Europese economische landschap een digitale valuta te ontwikkelen. Een idee dat ze ook al had toen ze het hoofd van het International Monetair Fonds (IMF) was.
China reageerde vorig jaar niet op het Libra nieuws via officiële kanalen, maar legde dus wel patenten neer.
De regering in Beijing speelt het natuurlijk slim. De meerderheid van de patenten wordt toegeschreven aan het Digital Currency Research Institute van de People’s Bank of China. De meer technische onderdelen werden aangevraagd door staatsbedrijven of dochterondernemingen van de Chinese centrale overheid. Zo lijkt het erop dat die bedrijven een ander doel nastreven, terwijl alle technologie uiteindelijk in Beijing terechtkomt. Recht op President Xi Jinping zijn bureau.
Geen eind aan dollar hegemonie
Analisten hebben de patenten kunnen inkijken en stellen dat China plant om het aanbod van een digitale valuta aan te passen op basis van bepaalde triggers, zoals bijvoorbeeld rentetarieven voor leningen.
Ook zou een omwisselperiode voor klanten voorzien zijn waarop de 1 miljard Chinese bankrekeningen stelselmatig kunnen worden omgeruild voor digitale valuta.
Andere patenten zijn gericht op het bouwen van digitale valutakaarten of digitale valutaportefeuilles. Steeds worden historische Chinese namen gebruikt om de verschillende producten te benamen (net als Europa en de VS met hun biljetten doen).
Tim Morrison van het conservatieve Hudson Institute (die ook werkte als de voormalige adjunct-assistent van Donald Trump voor nationale veiligheid) waarschuwde voor:
Het vermogen van China om zijn systeem effectief op te leggen aan de rest van de wereld.
De hegemonie van de dollar eindigt niet van de ene op de andere dag, zei hij, maar je begint wel een alternatief te bouwen.