Church Of Bitcoin leden stacken sats en ziet crypto religie groeien

Last Updated on 6 februari 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Met zovelen die ervan overtuigd zijn dat fiatgeld uiteindelijk zal crashen en Bitcoin alles zal overwinnen, is er een groeiend aantal van mensen die beweren dat crypto de eerste ware religie van de 21e eeuw is. Een Bloomberg columnist legt de verklaring voor de eerste keer af en als je er echt over nadenkt, zou je kunnen zeggen dat crypto een religie is, het whitepaper van Bitcoin zijn bijbel is en Satoshi zijn profeet.

Advertentie.

De hele zaak is irrationeel

Het was Bloomberg journalist Lorcan Roche Kelly die zei:

Bitcoin is de eerste ware religie van de 21e eeuw. Soms noemen mensen Bitcoin pejoratief een religie, als een manier om zijn volgers te bespotten. Of ze noemen het een sekte. Of ze gebruiken gewoon “religie” om te impliceren dat het hele ding irrationeel is. Maar ik meen het zonder oordeel op de een of andere manier. Alleen dat het letterlijk een religie is.

Tijdschrift ‘The Conversation‘ draaide de quote ondersteboven en vroeg waarom mensen crypto precies een religie noemen. Er zijn echter genoeg tekenen die in die richting wijzen.

Universeel basisinkomen

Het heeft een mythische woordvoerder in de vorm van Satoshi Nakamoto, een man die nooit is geïdentificeerd en die deze wereld heeft verlaten om nooit meer terug te worden gevonden. Het eerste blok Bitcoin werd het Genesis blok genoemd, net als het eerste boek van de bijbel.

Bovendien probeert het gemeenschappen te verbeteren door experimenten te starten met UBI (universeel basisinkomen) dankzij de transparantie van het gedecentraliseerde financieringsprotocol. Meerdere politici hebben daarom al Bitcoin omarmd als een oplossing om de minderbedeelden te helpen.

Ten slotte stacken de leden van de religie, gegroepeerd in de Church Of Bitcoin, satoshis (of stacking sats zoals het bekend staat) en HODLing (weigeren te verkopen om de prijs hoog te houden) om hun zaak te ondersteunen, net zoals de kerk ook vraagt ​​om kleine donaties.

All hail Bitcoin? Als atheïst weet ik het niet, maar toch een goede vraag van The Conversation.