Cryptonieuws website CCN sluit haar deuren na 6 jaar
Last Updated on 18 september 2019 by CryptoTips.eu
Cryptonieuws website CCN sloot op 10 juni haar deuren nadat de laatste Google update voor een terugval in webverkeer zorgde.
In de nacht van 3 op 4 juni verloor het bedrijf meer dan 71% van haar website bezoeken via Google. Dit was het gevolg van een Google Core update. Er is niet bekend wat deze update precies inhoudt en wat het nieuwe zoekalgoritme is. De terugval vond in zijn geheel plaats voor het verkeer via de mobiele telefoon.
De directeur oprichter van CCN Markets and Hawkfish AS, Jonas Borchgevink, vertelde dit in een post op de website. Hij gaf daarbij aan dat de afgelopen tijd het webverkeer al aan de lage kant was. Maar met de grootte van het huidige team is het nu onmogelijk om het bedrijf draaiende te houden. Er zouden te weinig inkomsten uit advertenties en reclame binnen komen. Het hele team van CCN verhuist naar journalistenplatform HVY.com.
CCN is niet de enige website die een terugval in website bezoeken zag. Zo zagen concurrenten van CCN zoals de cryptonieuws website CoinDesk een terugval van 34.6% en Cointelegraph 21.1% op de mobiele telefoon. Niet alleen Engelstalige websites zijn geraakt door de update. Ook wij zagen een verlaging in het aantal bezoekers.
Maar daar houdt het niet bij op. Ook nieuwswebsites buiten de cryptowereld zijn aangetast. Het schijnt namelijk dat de Britse tabloid The Daily Mail ook een grote terugval in bezoeken zag. De website verloor de helft van haar natuurlijke webverkeer.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Clickbait headlines mogelijkerwijs de reden
Er wordt gespeculeerd dat “clickbait” headlines de reden zijn voor de verandering in statistieken. Toch kan er niets meer dan gespeculeerd worden totdat Google bevestigd wat er daadwerkelijk is gebeurd.
In het geval van CCN betekent het in ieder geval dat het over en sluiten is. Het bedrijf begon 6 jaar geleden onder de naam CryptoCoinNews waarna het veranderde naar haar huidige naam.
Borchgevink schreef nog maar eens in dezelfde post dat “als Google denkt dat we in één nacht slecht zijn, waarom krijgen we dan niet de kans om te begrijpen waarom, en tijd om onszelf te verbeteren.” Het laat maar weer eens zien hoe afhankelijk we zijn van de zoekmachines.