Financiële instellingen hopen op een Tether crash nadat de stablecoin $7 miljard verliest

Last Updated on 18 mei 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Lof moet worden gegeven wanneer het verdiend is, zelfs als men terughoudend is om het te geven, een bekend spreekwoord in de financiële wereld (alhoewel ik de voorkeur geef aan deze: bezorg aan Caesar de dingen die van Caesar zijn).

Om die reden moeten we CryptoWhale, de vrij bearish crypto influencer die steeds voor de ondergang van Tether waarschuwde, misschien wel te geloven.

Sinds vorige week, toen de UST stablecoin (TerraUSD, ooit een top vijf stablecoin) gekoppeld aan Terra’s Luna instortte, waren handelaren verwittigd. Zo groot was de paniek dat ze $ 7 miljard uit Tether hebben gehaald sinds ’s werelds grootste stablecoin vorige week kort zijn koppeling (kortstondig) verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De outlfow vergroot de zorgen over de activa die de wereldwijde markt voor cryptocurrency en hun stabiliteit ondersteunen. Klassieke financiële instellingen hopen nu meer dan ooit op een crypto crash, en ze kijken naar Tether als de volgende dominosteen.

Advertentie.

ECB en IMF volgen Tether

Inmiddels heeft de onzekerheid die Tether beheerst zelfs de Europese Centrale Bank bereikt. Fabio Panetta, een lid van de raad van bestuur bij de Europese Centrale Bank waarschuwde dat:

Er geen garantie is dat stablecoins op elk moment tegen fiat kunnen worden ingewisseld – vorige week verloor ’s werelds grootste stablecoin tijdelijk zijn koppeling aan de dollar.

Het is een illusie om te geloven dat particuliere instrumenten als geld kunnen fungeren als ze niet ten allen tijde op gelijke voet in publiek geld kunnen worden omgezet.

Zelfs het Internationaal Monetair Fonds, het IMF, houdt blijkbaar nauwlettend in de gaten wat er nu op de cryptomarkten gebeurt. Tobias Adrian, directeur van de afdeling monetaire en kapitaalmarkten van het IMF, legde uit dat:

Er een zeer sterke uitstroom is uit sommige stablecoins, maar een zekere instroom naar andere stablecoins. Dat alles suggereert dat het tijd is voor stablecoins om echt stabiel te worden.

Natuurlijk, als centrale banken fiat willen blijven drukken zonder dat iemand een alternatief biedt, zoals ze de afgelopen 14 jaar of zo hebben gedaan, zou er geen beter nieuws voor hen zijn dan de ineenstorting van stablecoins.

Het is duidelijk dat ondanks al hun geruststellende praatjes, bankdirecteuren wereldwijd hopen op een cryptocrash (zoals Cardano CEO Charles Hoskinson vorige week uitlegde).

YouTube video