Is China’s Bitcoin aanval een geopolitieke kwestie?

Last Updated on 20 mei 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, had al een behoorlijk slechte week, maar toen besloot de Chinese regering gisteren het nog net even wat erger te maken. In een persbericht waarschuwde het zijn 1,6 miljard inwoners dat iedereen die in cryptocurrencies handelde, dit deed in een zeer speculatieve activaklasse en Bitcoin mogelijk zou verbannen voor bedrijven.

Dit omdat China hoopt dat de Olympische Spelen in Japan niet doorgaat, en de aandacht volledig gericht wordt op de Olympische Winterspelen, die volgend jaar in Peking zullen worden gehouden.

Advertentie.

Prijsschommelingen kunnen gevaarlijk zijn

In een verklaring van drie door Chinese staat gesteunde brancheorganisaties, namelijk de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China, verklaarden dat:

De prijzen van cryptocurrency zijn enorm gestegen en gedaald, en de speculatieactiviteiten op het gebied van cryptocurrencyhandel zijn teruggekeerd.

Ze legden verder uit dat de prijsschommelingen:

De veiligheid van activa van mensen ernstig schenden en de normale economische en financiële orde verstoren.

YouTube video

Natuurlijk, met de Olympische Winterspelen die volgend jaar plaatsvinden en Beijing is gretig om de wereld zijn eigen digitale valuta te laten zien, de zogenaamde e-yuan, is alle aandacht die China kan krijgen welkom. Zowel CNBC-analisten als Mike Novogratz van Digital Galaxy wezen op de mogelijkheid dat deze kwestie geopolitiek is.

YouTube video

Analist Adam Reynolds van Saxo Markets beweerde dat:

Het is geen verrassing voor mij, aangezien Chinese kapitaalcontroles kunnen worden aangevochten door cryptocurrency-aankopen in het land en overdrachten naar het buitenland. Het vermijden ervan in het land is dus essentieel voor het handhaven van kapitaalcontroles.

Neil Wilson van Markets.com voegde toe:

China oefent al geruime tijd druk uit op de cryptomarkt, maar dit markeert een hardere aanpak – andere landen kunnen nu volgen nu centrale banken stappen zetten in de richting van hun eigen digitale valuta. Tot nu toe waren westerse toezichthouders vrij ontspannen over Bitcoin, maar dit kan binnenkort veranderen.

Bitcoin zou een geopolitiek probleem kunnen worden tussen wereldmachten naarmate het belangrijker wordt. We vroegen ons vorige maand ook af of een stroomuitval in Xinjiang mensen liet zien hoeveel macht Beijing nog steeds heeft over Bitcoin.

Het zal interessant zijn om te zien hoe dit verhaal zich ontwikkelt.

mmaxer / Depositphotos.com