Kapitaalsvermindering, losgeld en negatieve mediaverhalen over Tether. Is een crash mogelijk?

Last Updated on 22 juni 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Crypto maakte de afgelopen twee dagen een (tijdelijke) opleving door, waardoor Bitcoin van $17k helemaal terug naar $ 21k ging en wat geruststelling bracht voor investeerders. Maar met de enge week die net is afgelopen, met de Celsius en Terra schandalen nog vers in ons geheugen, vraagt ​​de MSM (mainstream media) zich af welke munt het volgende slachtoffer zou kunnen zijn. Velen wijzen naar de grootste stablecoin van allemaal, Tether.

Aangezien zo’n 20% van de Amerikanen één of andere vorm van crypto bezit (en waarschijnlijk enkele tientallen miljoenen Europeanen), kun je alleen maar schattingen maken over hoeveel geld er de afgelopen weken in totaal uit de platforms is opgenomen, hoeveel er verloren is gegaan en tot slot hoeveel er tijdelijk in stablecoins is geparkeerd.

Advertentie.

Vrije val

Tether, de grootste stablecoin van allemaal, ziet zijn marktkapitalisatie desondanks verdampen. Ongeveer een maand geleden had Tether $10 miljard aan opnames gezien, vandaag zou het totale aantal al ongeveer $13 miljard bedragen.

Zoals eeuwige aartsvijand Cryptowhale de afgelopen dagen herhaaldelijk heeft opgemerkt, verliest Tether zijn reserves omdat de investeringen die het heeft hun waarde verliezen. Cryptowhale verklaarde:

Tether is in vrije val. Dit is de echte reden waarom de cryptomarkten crashen.

Hilary Allen, een financieel expert aan de American University, vatte het belang van Tether samen en legde dit weekend in de New York Times uit:

Tether is echt de levensader van het crypto-ecosysteem. Als het implodeert, valt de hele gevel naar beneden.

Ook Vox wees op het belang van Tether en de vele complottheorieën die momenteel rond de munt bestaan. Geen van die verhalen helpt natuurlijk om de boel te kalmeren.

Losgeld eisen

Tenslotte zijn er meldingen van DDOS aanvallen op het Tether platform, zoals zelfs CTO Paolo Ardoino nu toegeeft.

Hij verklaarde dat Tether nu regelmatig te maken krijgt met vragen voor losgeld en dat het zal moeten proberen die aanvallen af ​​te wenden, of verdere DDOS aanvallen te riskeren. Paolo twitterde dit weekend:

Tether ontving een verzoek om losgeld om massale denial of service aanvallen te voorkomen. Ze hebben het al een keer geprobeerd. Op een normale dag hebben we zo’n 2.000 verzoeken per vijf minuten. De aanval bracht ons op acht miljoen verzoeken per vijf minuten.

Eens kijken of die dollarpeg het houdt.