Luna crash negatiever voor Ether dan Bitcoin en Musk waarschuwt voor moeilijke tijden
Last Updated on 4 juni 2022 by CryptoTips.eu
Het grootste cryptoverhaal van 2020 was waarschijnlijk dat Bitcoin de $20.000 doobrak en meer institutionele investeringen kreeg (Jack Dorsey en PayPal waren de bekendste), dat van 2021 een keuze zou zijn tussen de Bitcoin ATH van $69k, Dogecoin’s stijging in de eerste helft van het jaar of de geweldige opkomst van Shiba Inu in de tweede helft.
Wat betreft 2022, tot nu toe was het opvallende verhaal van het jaar helaas de ondergang van Luna (en de daaraan gekoppelde stablecoin terraUSD). Bovendien lijkt de crash van Luna ook de komst van de flippening te vertragen.
Voor degenen onder jullie die het niet weten, de ‘flippening’ duidt op een moment in de toekomst waarop de marktkapitalisatie van Ethereum groter zal zijn dan die van Bitcoin. Toen crypto in 2021 merkbaar groeide, wezen veel analisten erop dat de ‘flippening’ niet meer veraf kon zijn.
De ondergang van Luna heeft er echter toe geleid dat handelaren zich hebben teruggetrokken uit investeringen die verband houden met gedecentraliseerde financiën (DeFi), iets waarvoor de blockchain van Ethereum veel wordt gebruikt.
The last few weeks have demonstrated why #Bitcoin's dominance remains elevated. Issues with #Terra/#Luna, #Ethereum, and more recently #Solana have emphasized the resilience of Bitcoin. If you are serious about investing in #crypto, this is something to take into account. pic.twitter.com/yIadZZqZvJ
— jeroen blokland (@jsblokland) June 3, 2022
Als zodanig was het erg interessant om te zien dat Ether de afgelopen 30 dagen veel sneller is gedaald dan Bitcoin. ’s Werelds grootste cryptomunt verloor in mei zo’n 20% van zijn waarde, Ether ongeveer een derde.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Ethereum zoals Netflix
Sipho Arntzen, een analist bij de Zwitserse private bank Julius Baer, legde eerder deze week uit dat na de ondergang van Luna en Terra, “het vertrouwen in het crypto-ecosysteem en de gedecentraliseerde financiën op historisch lage niveaus blijft”, voordat hij verder ging door te stellen dat zijn bank ” voorlopig geen snel herstel verwacht”.
Omdat Ethereum er in de eerste plaats op gericht is om de infrastructuur te bieden voor de opkomende wereld van gedecentraliseerde apps, zijn we van mening dat deze pullbacks symptomatisch zijn voor een verlies van vertrouwen in het bredere DeFi-ecosysteem
Legt Arntzen uit.
Ilan Solot van Tagus Capital vatte het het beste samen toen hij stelde dat:
Ethereum, net als Netflix of welk aandeel dan ook, de verwachting van de toekomstige vraag weerspiegelt.
Als de Federal Reserve het monetaire beleid aanscherpt, als de wereld zich in een recessie bevindt en als mensen 2€ per liter benzine betalen, zullen ze minder investeren in DeFi of bereid zijn te spenderen aan blockchain-games.
Musk voorspelt moeilijke tijden
Een ander teken van mogelijke problemen kwam via een interne e-mail van Elon Musk die vrijdag in de wereldwijde zakelijke media werd gelekt.
Volgens Reuters heeft Elon Musk een “superslecht gevoel” over de economie.
Does Elon Musk’s Economic Warning Spell More Trouble For Crypto? https://t.co/AeiV7clsBb
— Crypto Mak (@crypto__mak) June 3, 2022
Het slechte gevoel van Musk wordt door veel mensen gedeeld.
Zei Carsten Brzeski, analist bij ING.
Maar we hebben het niet over een wereldwijde recessie. We verwachten een afkoeling van de wereldeconomie tegen het einde van het jaar. De VS zullen afkoelen , terwijl China en Europa niet zullen herstellen.
puhhha / Depositphotos.com