Mainstream Media vindt nog steeds dat Bitcoin een bubbel en een Ponzi is
Last Updated on 20 december 2020 by CryptoTips.eu
Twee opmerkelijke artikelen deze week als het gaat om Bitcoin (die net een nieuw record heeft bereikt van $ 24,000). Beide van klassieke media instellingen die zouden worden beschouwd als onderdeel van de MSM (oftewel Mainstream Media). Bloomberg television en de Financial Times noemden Bitcoin “een bubbel” en “een Ponzi-scheme“. Je mag natuurlijk je mening verkondigen, maar we moeten toegeven dat het best leuk is om hun reacties te lezen.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Bloomberg
De eerste is David Rosenberg, de Canadese econoom die duidelijk geïrriteerd was toen Bloomberg presentator Tom Keene hem vroeg naar het mogelijke toekomstige prijsniveau van Bitcoin. De president en hoofdeconoom van het in Toronto gevestigde Rosenberg Research antwoordde:
Bitcoin is een enorme bubbel. Het enige dat we over goud weten, is dat we de aanbodcurve van goud met zekerheid kennen. We kennen de toekomstige aanbodcurve van Bitcoin niet, mensen denken dat ze het weten, maar ze weten het niet echt.
Verder bekritiseerde hij het feit dat:
U spreekt met de meeste mensen die mij vragen om geld in Bitcoin te stoppen, ze kunnen u niet eens vertellen wie de persoon was die het heeft ontwikkeld of zelfs hoe het daadwerkelijk wordt gemined, dus het is een bubbel om extreem drukke handel te drijven.
Naar de maan
De tweede plaats deze week voor het delen van hun ongeloof is de Financial Times, de Britse zakenkrant met een lange geschiedenis. Gezien hun nauwe band met bankiers is hun angst voor Bitcoin en alles wat met crypto te maken heeft niet zo verwonderlijk, maar het artikel van deze week was nog steeds een beetje overdreven. De FT, in een opiniestuk getiteld Bitcoin gaat naar de maan, verklaarde dat:
We worden er vaak van beschuldigd alleen te rapporteren over de bitcoin-prijs als deze daalt. En hoewel dat niet helemaal eerlijk is, zullen we toegeven dat dit meestal zo is. Dus klaag ons aan. Er is gewoon iets met een enorm Ponzi-scheme dat wordt verkocht aan nietsvermoedende consumenten als de ‘democratisering van de financiën’ dat ons een beetje irriteert.
De vele berichten onder het artikel laten zien dat tenminste een deel van de lezers van de Financial Times bereid is Bitcoin te accepteren, waarbij een van hen zelfs stelt dat:
Dit is het domste, meest bevooroordeelde artikel van de FT dat ik heb mogen lezen. Er is niets mis mee om tegen Bitcoin te zijn, maar probeer in ieder geval jezelf te informeren over de werkelijke waarde en het potentieel ervan.
2021 wordt best leuk, of Bitcoin nu crasht of zijn huidige traject voortzet. De eerste zal zelfvoldane reacties van de reguliere media oproepen, de tweede zou hen (op een gegeven moment) van gedachte moeten veranderen.