Noord-Korea verdient miljarden door crypto hacks
Last Updated on 5 december 2023 by CryptoTips.eu
Rusland, Iran en Noord-Korea wisten allen sinds een tiental jaren dat het Westen niet echt opgezet was met hun regimes. Iran specialiseerde zich daarom in het verkrijgen van uranium voor een atoomwapen. Rusland en Noord-Korea richten hun pijlen op het snelgroeiende internet.
Teneinde sommige democratische regeringen te ondermijnen, begon Rusland met hele fabrieksvloeren vol jongeren die postten op het internet, ofwel ‘troll factories’.
Met andere woorden, jongeren die specifiek werden opgeleid om te reageren op Facebook en andere sociale media platformen teneinde extreem rechts of populistische partijen in het westen te helpen. Rusland werd er zo van beschuldigd de verkiezing van Donald Trump in 2016 gemanipuleerd te hebben. Aangezien je niet echt een bewijs hiervoor kan vinden behalve als je toegang zou krijgen tot Facebook’s ‘God Mode’, werd er niks aan gedaan.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Ransomware
Noord-Korea wist dat reageren via sociale media en ‘trolling’ wel effect had op de lange termijn, maar aangezien het geen oliereserves had zoals Rusland, diende het een manier te vinden om snel inkomsten te verkrijgen.
Het veranderde daarom het geweer van schouder in 2017. Toen begon het regime van Kim Jong Un met het hacken van crypto-platformen en het uitsturen van ransomware.
Een van hun grootste ‘hits’ dat jaar was Wannacry, een virus dat je computer infecteerde en als je je files nog wou terugzien diende je een betaling te maken in Bitcoin; Pyongyang kreeg heel wat Bitcoin binnen.
Eind 2017 ging Bitcoin dan ook nog eens voor een eerste keer naar $20,000. Kim besefte dat er heel wat geld te verdienen was met crypto-hacken en breidde zijn team verder uit.
🇰🇵North Korea Earns Billions from Cryptocurrency Theft
— Ajay Kashyap (@EverythingAjay) November 18, 2023
⚫️North Korea is now finding ways to earn billions by using stolen Crypto.
⚫️The government and military have been involved in a number of cyber attacks on banks, exchanges, and other entities pic.twitter.com/44MEMwecuS
Vorig jaar, wat eigenlijk een slecht jaar was voor de cryptoprijzen, haalden ze op die manier zo’n één en een half miljard euro binnen, ofwel de helft van alle gestolen digitale munten ter wereld in 2022.
Axie Infinity
Een van hun grootste exploten in 2022 was het hacken van een software ingenieur die had meegewerkt aan Axie Infinity. Als u het zich nog herinnert, Axie was een ongelooflijk populair online spel dat in 2021 viraal ging.
North Korea #Crypto (Stealing) Power
— TradeForImpact.com (@tradeforimpact) November 9, 2023
Thread:
1/ North Korea's shadowy empire is booming, but not from the usual trades.
It's the digital gold rush of cryptocurrencies that's filling their coffers, and they're not mining—they're stealing. pic.twitter.com/JD7inhNl99
Door je ‘axies’ te verzorgen en ze te laten vechten tegen andere ‘axies’, kon je cryptomunten verdienen. De prijs van Axie infinity schoot omhoog.
Toen de cryptoprijzen instortten in 2022, hadden de ontwikkelaars van Axie Infinity niet al te veel werk meer. Een Axie-programmeur in HongKong kreeg opeens via LinkedIn een aanbieding voor een nieuwe job van een obscuur bedrijf uit Singapore. Na een gesprek en een online interview werd hem de offerte gestuurd via een PDF file.
Toen hij het opende werd zijn computer overgenomen en kon het hackersteam in Pyongyang bij de source-code van Axie Infinity komen. 620 miljoen dollar werd op één dag gestolen.
Het hacken van crypto-accounts heeft zo meer opgebracht voor het regime dan ransomware, tot zelfs driemaal meer ondertussen. Dit jaar wordt Noord-Korea verantwoordelijk geacht voor zo’n 30 van de grootste crypto hacks.