Oekraïens-Russische Waves stijgt 50% terwijl Bitcoin vastzit tussen oorlog en inflatie

Last Updated on 13 maart 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Waves, de Russische cryptomunt gemaakt door de in Oekraïne geboren Sasha Ivanov, is sinds het begin van de oorlog gestegen. De munt, door sommigen de ‘Russische Ethereum’ genoemd, is de afgelopen week al 50% hoger gegaan en meer dan 200% sinds het begin van de oorlog. Ook lijkt hij steeds meer kopers en krantenkoppen te trekken. Misschien is dit waar jonge Russen hun roebels parkeren?

Ondertussen mist Bitcoin richting omdat het onduidelijk is of de BTC prijs zal dalen vanwege de oorlog, of stijgen vanwege recordinflatie.

Advertentie.

Negatieve krantenkoppen

Op 24 februari, toen Rusland zijn troepen naar Oekraïne stuurde, handelde Bitcoin in de buurt van $38,000. Bijna twee weken later lijkt het een onbeweeglijk object te zijn geworden en verandert het van eigenaar voor bijna dezelfde prijs. Terwijl de aandelen zijn gedaald, gas en olie een hoogtepunt hebben bereikt en de VIX opnieuw recordgebied binnengaat, is Bitcoin stabiel gebleven.

Critici beweren dat ’s werelds grootste cryptomunt zijn belofte niet waarmaakt om een stabiel digitaal bezit te zijn dat zijn waarde niet zal verliezen in tijden van onzekerheid. Verdedigers van Bitcoin beweren dat de combinatie van recordinflatie in de VS en oorlog in Europa hen voor een moeilijke keuze maakt.

Sam Bankman-Fried, de CEO van crypto exchange FTX, beweerde dat de vele negatieve mediaverhalen de schuld waren, met name de bewering dat Russen ‘ontsnapten’ in crypto om Europese en Amerikaanse sancties te vermijden.

Sam verklaarde:

De krantenkoppen waren de afgelopen maand grotendeels negatief, onafhankelijk van de feitelijke inhoud, in een reactie op uitspraken van de crypto-industrie, iets wat volgens mij aanzienlijke tegenwind heeft veroorzaakt.

Investering op lange termijn

Naast de oorlog is er een recordinflatie vanwege stijgende voedselprijzen, energieprijzen en waarschijnlijk stijgende rentetarieven (de Federal Reserve zal later deze maand beslissen). Amerikaanse consumenten moeten nu rekening houden met een inflatiecijfer van 7,9%, een cijfer dat al meer dan 40 jaar niet meer is voorgekomen.

Michael van de Poppe, beter bekend als CryptoMich, is echter van mening dat Bitcoin in deze omgeving een goede keuze is om te investeren, en stelde deze week:

Investeringsthesis met zo’n hoge inflatie; zou je in aandelen, dollars, grondstoffen of Bitcoin willen zitten? Misschien zal de prijs op korte termijn dalen door paniek, maar op de lange termijn denk ik dat Bitcoin verreweg de beste gok is tegen inflatie.