Russiche Sberbank vraagt cliënt om crypto omzet aan te geven
Last Updated on 2 november 2023 by CryptoTips.eu
De grootste bank van Rusland heeft één van haar cliënten om cryptocurrency informatie gevraagd.
De financiële organisatie wilde weten wat het wallet adres van de blockchain gebruiker is en wat voor mining apparatuur hij gebruikt, inclusief het modelnummer, de parameters van de miningfarm en de hash rate indicatoren. Mining apparaten worden gebruikt om transacties te valideren en hiervoor in ruil ontvangt de miner cryptocurrency. Dit is een digitale manier van gelddrukken. En er werd gevraagd om de documenten van de huur dan wel aankoop van de producten.
Er werd daarbij ook nog eens gevraagd om aan te geven hoeveel omzet de cliënt had gemaakt met cryptocurrencies.
De Sberbank rectificeerde de brief op basis van federale wet nummer 115. Deze beoogt het aanvechten van het witwassen van geld en financiering van terrorisme.
De cliënt gaf aan dat het de bank al had geïnformeerd over de inkomsten uit het inwisselen van cryptocurrencies.
De mede-opzetter van het cryptobeursplatform Toxenbox.io, Vladimir Smerkis, vertelde het Amerikaanse Forbes dat hij erg verontrust was over de handelswijze van Sberbank. De CEO van Tokenomica, een gereguleerde en gedecentraliseerde token exchange in Rusland, Artem Tolkachev zei daarentegen wat anders. Hij antwoordde dat dit niet een nieuwe vorm van onderzoek is. De Sberbank zou met dergelijke aanvragen binnen haar wetsbevoegdheid opereren. Het zou een manier zijn om op een legale wijze cryptocurrencies te introduceren.
- 🎁 Claim gratis €25 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Cryptocurrencies geen prioriteit op nationaal gebied in Rusland
De eerste minister van Rusland zei dat regulering van cryptocurrencies op nationaal niveau nog geen prioriteit is. En dat terwijl men in de Verenigde Staten de blockchain al veelvoudig integreert, zowel op coöperatief als federaal gebied. Daarbij kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat Duitsland het voortouw wil nemen in Europa met het reguleren van de blockchain. Op deze manier hopen de oosterburen de financiële markt aantrekkelijker te maken voor blockchain investeerders.
In Rusland werd het eerste wetsvoorstel voor cryptocurrencies wel geaccepteerd door het lager huis in het parlement. Waarna het werd teruggestuurd naar de leesfase omdat klaarblijkelijk essentiële aspecten, zoals crypto mining, geen onderdeel waren van het voorstel.