Squid Game NFT’s worden actief verhandeld op OpenSea

Last Updated on 15 oktober 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Red light, green light. Inmiddels kan de wereld in twee delen worden verdeeld: degenen die Squid Game hebben gezien en degenen die dat niet hebben. Om je een beeld te vormen hoe populair de Zuid-Koreaanse serie is geworden, moet je hier eens over nadenken: het heeft bovenaan de hitlijsten van Netflix gestaan ​​in alle westerse en Aziatische landen waar het werd gelanceerd. Daarbij heeft de Zuid-Koreaanse Netflix serie een verscheidenheid aan zowel officieel gelicentieerde als door fans gemaakte merchandise en content gebracht.

Advertentie.

Schending van het auteursrecht

Het heeft ook veel copycats aangetrokken en mensen die gewoon willen profiteren van de bekendheid. OpenSea, ’s werelds grootste NFT platform dat onlangs werd getroffen door een schandaal, is overweldigd door de interesse van artiesten die Squid Game NFT’s willen verkopen.

Vandaag zijn er meer dan 33.000 NFT’s te koop. Bekijk hier hoe je zo’n NFT koopt.

Het probleem is dat de OpenSea accounts van de ontwikkelaars geen enkele band met Netflix of de producenten van Squid Game hebben. In juni publiceerde de Korea Copyright Commission een rapport over NFT’s en copyrightkwesties, waarin staat dat er inbreuk op het auteursrecht kan plaatsvinden bij het uitgeven van NFT’s die zijn gemaakt of offline eigendom zijn van een andere persoon.

Desalniettemin is er momenteel geen wet die inbreuk op auteursrechten in NFT’s of andere digitale kunstwerken regelt, omdat deze technologieën simpelweg te nieuw zijn en overheden nog geen tijd hebben gehad om hun achterstand in te halen.

Gevraagd om een ​​reactie, verklaarde het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme van Zuid-Korea dat het dergelijke gevallen met experts zou onderzoeken en de situatie actief zou volgen als Squid Game de NFT markt blijft domineren (net als hoe het Netflix domineert).