Waarheen gaat Bitcoin na de halving?

Last Updated on 12 mei 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Bitcoin heeft net zijn derde halving uit de geschiedenis achter de rug, en staat nog steeds positief voor het jaar. Velen vragen zich af wat er mag verwacht worden voor de toekomst en wat de Bitcoin koersverwachting is. Op het moment van schrijven staat Bitcoin $8.650, nadat het vorige week kort $10.000 aantikte

Advertentie.

Pandemie

De omstandigheden zijn natuurlijk volledig anders dan in 2016, ook al zijn de indicaties vrij goed. De vorige keer dat de halvering gebeurde was er geen wereldwijde pandemie aan de gang die de wereldwijde economie kan verstoren. Deze keer is dat wel zo.

Verder kende Bitcoin dit weekend nog een bizarre selloff, een soort van flash crash die volgens crypto critici als Peter Schiff en Dr. Doom Nouriel Roubini eigenlijk een pump en dump scam was. Velen zijn dus onwetende wat de meest bekende crypto zal doen na het evenement waarop velen wachten. Stijgt de Bitcoin koers verder door, of is er toch een winstneming?

Uitbraak?

Katie Stockton van Fairfield Strategies zegt:

We hebben geen grote steekproef van halveringen in het verleden, maar ze hebben over het algemeen een positief effect op het sentiment na een korte periode van volatiliteit. Ik denk dat de anticipatie op de halvering de afgelopen weken heeft bijgedragen aan de outperformance van Bitcoin, en dat een uitbraak van meer dan $ 10.055 zich waarschijnlijk zal voordoen na een paar weken van volatiliteit.

Einde van cash

Toch zijn er ook positieve signalen voor digitale valuta’s sinds de uitbraak van het Coronavirus. Zo begon China onlangs met zijn eigen ‘digitale yuan’ en investeren steeds meer hedge funds in Bitcoin als een soort van bescherming tegen inflatie. Velen vroegen zich ook steeds luider af of dit het einde van cash zou betekenen.