Whales kochten duidelijk bij toen Bitcoin vorige maandag crashte
Last Updated on 10 augustus 2024 by CryptoTips.eu
Een week lijkt wel een eeuwigheid nu Bitcoin’s volatiliteit uit 2020 en 2021 weer helemaal terug is deze zomer. De ‘Black Monday’ crash van afgelopen maandag lijkt al helemaal verwerkt en de grootste digitale munt klom meer dan 20% op enkele dagen tijd.
Negativiteit maakt plaats voor hoop nu duidelijk wordt dat whales slechts één ding deden tijdens de paniek van het vorige weekend: bijkopen. Als zij denken dat de prijs enkel hoger kan, moet u dan hetzelfde denken? We leggen de dynamiek voor Bitcoin even uit.
Whales bought the highest #Bitcoin ever since Oct 2014 🤯 pic.twitter.com/pevveFQX2P
— Vivek⚡️ (@Vivek4real_) August 9, 2024
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Centrale banken
Sinds de introductie van de Bitcoin ETFs begin dit jaar is het duidelijk dat de investeringsfunctionaliteit van crypto veranderd is. Nu ook institutionele beleggers zich eraan wagen, is Bitcoin niet langer een veilige haven, maar eerder een ‘risk-on’ investering die gelijk loopt met techaandelen.
Dit was duidelijk te zien toen begin augustus de techbeurs Nasdaq zakte en Bitcoin volgde. Na de zogenaamde ‘Black Monday’ in Tokio vorige maandag ging het met die techaandelen heel erg hard naar beneden, en Bitcoin volgde mee de afgrond in. Van $70,000 eind juli naar $50,000 enkele dagen later. Volatiel.
Een verder gevolg hiervan is dat centrale banken en hun rentebeslissingen nog belangrijker zijn geworden. Teneinde inflatie tegen te gaan hebben de Fed, de ECB, de Bank of England en onlangs zelfs de Bank of Japan de laatste jaren stelselmatig de rente verhoogd.
Die inflatie lijkt nu onder controle en dus wachten beleggers op een eerste signaal van de Federal Reserve dat die verdomd hoge rente (die de economie vertraagd) eindelijk naar beneden kan. Zolang dat signaal er niet komt, is elk slecht datapunt (het jobsrapport van vorige vrijdag in de Verenigde Staten bijvoorbeeld) een trigger voor beleggers om het risico verder af te bouwen. Dat wil ook zeggen dat Bitcoin’s prijs vanaf nu deels afhankelijk is van het Amerikaanse economische vooruitzicht.
De echte veilige haven is opnieuw goud, dat uiterst stabiel bleef vorige maandag, maar sindsdien ook amper bewoog natuurlijk. Goud, cash en staatsbons als u risico wil mijden, Bitcoin en techaandelen als u risico verkiest. Met die eerste groep verliest u minder, met die tweede groep wint u meer.
Groei
Toch is er ook goed nieuws, want het is opmerkelijk om te zien dat meer en meer miljardairs, investeringsfondsen en zelfs grote bedrijven het nut en de toekomstmogelijkheden van Bitcoin beginnen in te zien na al die jaren. Het grote aantal fans dat Bitcoin vergaard heeft in 2024 alsook het feit dat het een onderwerp is tijdens de presidentsverkiezingen is hoopvol voor de toekomst en laat ons dromen van groei.