Last Updated on 6 december 2023 by CryptoTips.eu

Finst review

In deze Finst review kom jij alles te weten over deze nieuwe crypto broker die pas sinds januari 2023 zijn deuren heeft geopend. Het platform wordt gelanceerd met een hoop marketingaandacht en leuke promoties voor nieuwe gebruikers. De focus ligt vooral op de lage tarieven van 0,15% per transactie, iets wat wij kunnen toejuichen.

Wij reviewen als sinds 2017 crypto platformen en kunnen dus een goede vergelijking maken tussen Finst en bestaande crypto brokers.

Wat je te weten gaat komen over Finst:

  • Voordelen en nadelen van het platform.
  • Veiligheid, bedrijfsinformatie en hoe er met je fondsen wordt omgegaan.
  • Stap voor stap handleiding hoe je het platform kan gebruiken.
  • Vergelijking met andere platforms.
  • De betrouwbaarheid van dit platform.

Op het einde krijg je de mogelijkheid om een eigen review van Finst achter te laten met je eigen ervaring.

Finst review
0,0
0,0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Finst review samenvatting

Finst is het nieuwe crypto platform van de mannen achter DEGIRO en is gelanceerd in januari 2023. Met een flink marketingbudget proberen zij momenteel meer marktaandeel te veroveren. Het platform biedt zeer scherpe tarieven van 0.15% per transactie en heeft een potentie om groot te worden.

Daarnaast heeft het bedrijf een hoop gedaan aan de beveiliging en hebben zij een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Momenteel is het platform nog in ontwikkeling en moeten functies als crypto opnames, stortingen, limietorders (Q2 2023), staking (binnenkort) en analysetools nog toegevoegd worden. Ook moet het aanbod van slechts 43 munten vergroot worden in de toekomst. Doordat het platform nog in ontwikkeling is, weet je nooit zeker of ze tijdens drukke periodes de vraag aankunnen.

Wil je overstappen van Bitvavo naar Finst, dan raden wij dit af. Bij Bitvavo kan je namelijk ook voor 0.15% per transactie handelen met limietorders. Daarnaast hebben zij meer crypto’s in het assortiment en weet je zeker dat het platform de gebruikers aan kan.

Bedrijfsgegevens Finst B.V. Herengracht 454, 1017 CA in Amsterdam.
Regulatie Finst B.V. is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.
Aanbod 40+ crypto’s, het volledige aanbod: https://finst.com/nl/markets.
Handelskosten Maximaal 0.15%.
Betaalmethodes iDEAL en bankoverschrijving.
Geschikt voor Beginners.
Staking Ja, voor 7 coins tot 10%.
Deals Handel de eerste 5.000 EUR gratis.
App iOS en Android app beschikbaar.
Contact E-mail, live chat en telefoon.

Finst voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Lage kosten van maximaal 0.15% per transactie Nieuw platform, moet zich nog bewijzen
Geen verborgen kosten, volledige transparantie Geen accountverzekering of walletverzekering
Telefonische support Geen Futures handel/leverage
Funds worden beheerd door een aparte stichting. Alleen marketorders mogelijk
Van de mensen achter DEGIRO Geen volumekortingen
Registratie bij De Nederlandsche Bank. Crypto storten of opnemen niet mogelijk

Tijdelijke welkomstbonus van Finst

Nieuwe gebruikers kunnen gebruikmaken van een interessante welkomstbonus. Je mag van Finst namelijk de eerste 5000 euro aan cryptocurrency volledig gratis verhandelen op het platform. Dat betekent dat je €7,50 aan transactiekosten kan besparen.

Deze actie is alleen de eerste twee weken na de registratie geldig.

0% commissie
Korting bij Finst
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het...Show More
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het platform. Show Less

Wat is Finst?

Finst is een Nederlands crypto platform dat zich focust op beleggen in crypto tegen de laagste mogelijke kosten. Het platform is opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina, twee ex-medewerkers van aandelenbroker DEGIRO. Het doel is om de hoge fees, beperkte handelsmogelijkheden en gebrek aan transparantie tegen te gaan.

Finst is op dit moment dus een broker en geen exchange. Het is enkel mogelijk om marketorders in te schieten en Finst zal vervolgens de best mogelijk prijs voor jou zoeken bij verschillende Europese liquidity providers. Voor deze dienst betaal je slechts 0.15% per transactie. Dit is zeer scherp als je het vergelijkt met de rest van de markt. Finst is dus ongeschikt voor cryptohandel, maar meer geschikt om een enkele investering in crypto te doen.

De website, app en het web portaal zien er zeer modern uit en gebruiksvriendelijk uit. Finst bestaat sinds januari 2023 en ze moeten zich dus nog op de markt bewijzen. We hebben bij bijvoorbeeld BLOX gezien dat het tijdens piekuren flink mis kan gaan bij nieuwe platformen. Dit moeten we dus nog ondervinden. Houd er rekening mee dat eventuele verliezen door een niet-werkend platform niet gecompenseerd worden (zie algemene voorwaarden).

Finst crypto broker

Handleiding Finst platform, hoe werkt het?

Finst penetreert de Nederlandse markt grootst en probeert een groot marktaandeel te verkrijgen door lage kosten aan te bieden. Het is onbekend of deze kosten altijd aangehouden zullen worden of dat dit slechts een tijdelijke deal is.

Finst focust zich op eenvoud en dat merk je ook terug in het gebruik van het platform. Er is een web portaal aanwezig, maar Finst forceert de gebruiker om de app te installeren. Zonder de app kan je geen gebruikmaken van Finst.

In deze Finst review leggen wij je haarfijn uit hoe Finst werkt:

  1. Registreer een account via de website en verifieer je e-mailadres
  2. Voer vervolgens een ID verificatie uit, dit kan enkel via de app
  3. Na een succesvolle registratie kan je tegoed storten, dit kan momenteel enkel met iDEAL of bankoverschrijving
  4. Klik na een succesvolle storting op de gewenste munt
  5. Klik op Kopen en geef aan hoeveel je wil kopen.
  6. Rond de aankoop af

De gekozen munt wordt direct toegevoegd aan je wallet. Houd er rekening mee dat de munt op het platform moet blijven, aangezien opnames momenteel nog niet actief zijn. Je bent altijd in staat om de munt weer te verkopen voor euro’s.

Een verkoop doe je door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Klik op de munt die je wil verkopen (je moet het dus wel bezitten)
  2. Klik op Verkopen en geef aan hoeveel je wil verkopen
  3. Rond de verkoop af en het bedrag in euro wordt toegevoegd aan je account

Uitbetaling in euro bij Finst

Geld op het platform storten is vaak makkelijk, maar het eraf halen is een nóg belangrijker aspect. Om je tegoed op te nemen is het allereerst belangrijk dat je euro saldo in je account hebt. Dit doe je door de gewenste cryptocurrency te verkopen tegen euro. Wanneer je op de knop Storten/Opnemen klikt kan je een opname aanvragen.

Geef aan hoeveel euro je wil opnemen en klik op Opnemen. Er geldt geen minimum bedrag voor opnames en er worden hier ook geen kosten voor in rekening gebracht. Dit is vaak wel zo bij andere aanbieders.

Een uitbetaling in euro vindt plaatst binnen 3 werkdagen.

0% commissie
Korting bij Finst
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het...Show More
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het platform. Show Less

Is Finst goedkoper dan Bitvavo?

Ja en nee. Heb je al een Bitvavo account, dan kan je beter bij Bitvavo blijven. Daar betaal je namelijk ook 0.15% aan transactiekosten, alleen moet je hiervoor een limietorder inschieten. De standaard marketorder bij Bitvavo is 0.25%, maar als je via Advanced een limit order plaatst, dan betaal je slechts 0.15% per transactie.

Sterker nog, bij Bitvavo betaal je nog minder als je volumes stijgen. Dus Finst is per definitie niet goedkoper dan Bitvavo. Ook bestaat Finst pas sinds 2023, hebben ze minder munten en moet het platform zich nog bewijzen.

Heb je echter nog nergens een account, dan kan je natuurlijk een account bij Finst aanmaken.

Finst kosten

Finst profileert zich als een lage kosten broker, en dat zijn zij ook. 0.15% per transactie is zeer scherp voor een Nederlands bedrag. Bij internationale exchanges zie je natuurlijk wel wat lagere kosten, zoals 0.10% bij Binance, maar in Nederland lijkt dit het laagst.

De transactiekosten staan dus vast op 0.15%. iDEAL, bankoverschrijving en euro opnames zijn gratis. Kortom, dit zijn zeer scherpe tarieven. De vraag is echter hoelang Finst het vol kan blijven houden om deze tarieven aan te bieden. Is dit slechts een welkomststunt of blijven de tarieven altijd zo laag.

De spread, wat kan oplopen bij kleinere munten, wordt geminimaliseerd door meerdere liquidity providers te hanteren. Op die manier wordt voor jou altijd de beste prijs gezocht.

De kosten voor crypto opnames zijn niet relevant, want dit is namelijk niet mogelijk.

We hebben navraag gedaan of zij in de toekomst volumekortingen gaan aanbieden, maar dit is niet het geval.

Verificaties en gestelde limieten

Een verificatie met een ID is verplicht bij Finst, dit moeten ze namelijk doen om te voldoen aan alle strenge regels. Finst is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en die stelt strenge eisen voor de registratie. Finst laat zelf op de website weten dat zij gereguleerd zijn en onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank. Maar dit is niet waar, ze staan niet onder prudentieel toezicht van DNB. Volgens mij mogen ze dit ook niet benoemen.

Finst regulatie

De verificatie vindt plaats via je telefoon en kan met een ID, rijbewijs of paspoort. Verder moet je jezelf met een selfie verifiëren. Na de verificatie kan je starten met de handel.

Er zijn geen maximale limieten per gebruiker. Ook niet om op te nemen. Het zou wel kunnen dat er bepaalde orderlimieten op coins zitten om de executiekwaliteit te bewaren, maar het is altijd mogelijk om meerdere orders te plaatsen.

Ik verwacht dat na verloop van tijd wel limieten worden ingevoerd.

Finst wallet

Finst biedt voor iedere cryptomunt een wallet aan, zodat je in kan zien over welke cryptomunt je beschikt en hoeveel. Het is echter niet mogelijk om crypto’s te storten of op te nemen. Dit zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor hackers, want een hacker kan niks opnemen. Maar aan de andere kant zorgt dit voor een gelimiteerd platform.

Stortingen en opnames worden in de toekomst echter wel verwacht.

De klantenservice

Zelf hebben wij de klantenservice getest en we hebben zo rond 17:00 een vraag gesteld. Binnen een uur kregen wij een uitgebreid antwoord. Houd er echter wel rekening mee dat dit niet tijdens een drukke periode was en dat het platform pas net bestaat. Al met al was de service bekwaam en kon hij de vragen voor deze Finst review beantwoorden.

Je kan op meerdere manieren contact opnemen met de klantenservice: livechat, e-mail of telefoon. Met name telefoon is erg handig en wordt niet vaak aangeboden.

Is Finst betrouwbaar?

Finst B.V. heeft duidelijk een flink budget om zichzelf goed in de markt te zetten. Ook het platform ziet er gelikt uit. Hetgeen wat vertrouwen wekt is dat de mannen achter het platform bij DEGIRO gewerkt hebben en dit mogen tonen op het platform. Ze mogen dus leunen op het vertrouwen van DEGIRO en dat wekt vertrouwen.

Finst oprichtersZe hebben de interne kennis van DEGIRO (hoogstwaarschijnlijk) toegepast op het Finst platform, om een zeer robuust platform te creëren. Kinderziektes zoals bij BLOX (waarbij veel verlies is geleden) zullen dus waarschijnlijk niet voorkomen.

De zeer scherpe tarieven is een slimme manier om de markt te betreden (zo zou ik het ook doen), dus het kan helpen om snel marktaandeel te winnen.

De oprichters, Julien Vallet en Marcel Putina, staan vermeldt op de website en komen met hun verhaal naar buiten. Finst B.V. (Finst) staat uiteraard geregistreerd bij de KvK onder nummer 85668117, maar belangrijker nog, ze hebben een registratie bij DNB onder nummer R189158.

0% commissie
Korting bij Finst
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het...Show More
Maak een nieuw account aan en handel de eerste twee weken 5000 euro gratis op het platform. Show Less

Hoe gaan zij om het jouw fondsen?

De crypto’s worden bewaard in samenwerking met Fireblocks in zeer goed beveiligde kluizen. Opnemen en storten is momenteel niet mogelijk, dus het is onmogelijk om via jouw account crypto te stelen (het blijft dus wel mogelijk om Fireblocks te hacken in theorie).

Enkele feiten over Finst:

  • Vermogensscheiding door aparte stichting (Stichting Finst Custody)
  • Fondsen 1:1 bewaard bij Bunq
  • Jouw geld of crypto wordt niet uitgeleend

Finst review conclusie

Finst heeft potentie om een grote partij te worden, dankzij de lage tarieven en transparantie. Het heeft echter een lange weg te gaan en moet marktaandeel kunnen winnen. Dit gaat waarschijnlijk gedaan worden door veel te adverteren.

Het platform moet zich echter nog bewijzen, omdat het pas net bestaat. Alles klinkt mooi op papier, maar het is altijd de vraag hoe het in de werkelijkheid eraan toegaat. Van BLOX hebben we geleerd dat je geen compensatie krijgt, wanneer het platform niet werkt en je verliezen maakt.

Wil jij dus dit risico nemen om marketorders voor 0.15% per transactie in te schieten, dan kan je overwegen om Finst te gebruiken. Zit je bijvoorbeeld al bij Bitvavo, dan is het makkelijker om te leren om limietorders in te schieten tegen dezelfde prijs. Dit is ook mogelijk via de Bitvavo app.

Kortom, goed platform met potentie, maar moet nog verder doorontwikkeld worden om groot te worden (limitorders, staking, analyses kunnen uitvoeren etc).

Heb jij iets gekocht bij Finst en wil jij graag je ervaring delen? Dat kan via onderstaande beoordelingsformulier.

Contactgegevens:
Finst B.V.
Herengracht 454
1017 CA Amsterdam

KvK nummer:
85668117

Finst is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

iDEAL en Bankoverschrijving
+31 (0)2 02 41 71 61
Max. 0.15% per transactie
Geen crypto opnames
Geen staking
Geen verzekering
Verzekerde accounts
Vergelijkbaar:
Limieten:
ID verificatie verplicht

Alle Finst reviews:

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Vertel ons wat jij van Finst vindt.

[wp-faq-schema title=”Veelgestelde vragen Finst” accordion=1]